3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

500 sülün doğaya bırakıldı

Giresun Çevre ve Orman İl Müdürü Ali Hıdır, yörede sülün popülasyonunun artırılması amacıyla 500 sülünün doğaya bırakıldığını kaydetti. 

Giresun merkeze bağlı Camili köyünde gerçekleştirilen doğaya sülün bırakılması sırasında gazetecilere açıklama yapan Hıdır, 3 yıldır yörede sülün popülasyonunun artırılması amacıyla çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Bu çalışmalarda önemli mesafeler kat edildiğini dile getiren Hıdır, yörede sülün popülasyonunda gözle görülür bir artışın yaşandığını vurguladı. 

Sülünlerin doğal dengenin korunmasında önemli bir görevi yerine getirdiklerine dikkat çeken Hıdır, doğaya salıverilen sülünlerin vatandaşlar tarafından da korunmasını istedi. Çevre ve Orman İl Müdürü Ali Hıdır, “Halkımızdan bu kuşları gördüklerinde avlamamalarını, yumurtlama dönemlerinde yumurtalarına zarar vermemelerini istiyoruz. Çünkü geçtiğimiz yıllarda, yumurtaların toplandığını gördük. Vatandaşlarımız bize destek olursa, sülün popülasyonunun artırılması hedefine rahatlıkla ulaşırız" dedi. 

Hıdır, 2007 yılı projesi çerçevesinde Giresun merkez, Bulancak, Keşap ve Tirebolu ilçelerinde 500 sülünün doğaya bırakıldığını vurgulayarak, sülünlerin doğaya bırakıldığı alanların tamamen avlanmaya yasaklandığını, bu alanlarda kaçak olarak avlandıkları belirlenen kişilere bin 500 YTL para cezasının uygulanacağını ifade etti.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2007 Perşembe 13:25:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ali aytekin . IP: 85.98.9.xxx Tarih : 8.10.2007 09:37:14

Çam ormanlarımızı iyi korumamız gerekir.çünkü torunlarımıza da lazım