3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

6 yıldır onarılamayan yol

Giresun merkez Batlamalılar Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Eyüp Çiftçi, Giresun-İnişdibi Karayolu'nun onarım işinin bir an önce tamamlanmasını istedi.

Batlama Vadisi üzerinde bulunan Giresun-İnişdibi Beldesi'ne ulaşımı sağlayan yolun 2004 yılında karayolları ağına alındığını hatırlatan Çiftçi, 2002 yılında yörede yaşanan aşırı yağışların Batlama Deresi'nin taşmasına neden olduğunu ve Giresun-İnişdibi Karayolu'nda büyük ölçüde tahribatlar oluştuğunu söyledi. Çiftçi, aradan geçen 6 yıla yakın zamana rağmen karayolunun onarım işlerinin hala tam anlamıyla bitirilememesinden şikayet etti.

Giresun-İnişdibi Karayolu'nun, Batlama Vadisi'nde bulunan 2 belde, 11 mahalle ve 28 köyde yaşayan yaklaşık 30 bin insana hizmet verdiğini dile getiren Çiftçi, yolun onarımının tamamlanamamasının bölgede ulaşımı tehlikeli ve zahmetli hale getirdiğini vurguladı.

Önemli maden ve kaynak suyu yataklarını barındıran bölgenin yatırımcıların da gözdesi olduğunu dile getiren Çiftçi, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Batlama Vadisi'nde halen Türkiye'de sektörlerinde önemli maden ve içme suyu fabrikaları bulunmaktadır. Bu fabrikalar Giresun ve Türkiye ekonomisine milyonlarca lira gelir sağlamaktadır. Yine bölgede değerlendirmeyi bekleyen bir çok su kaynakları mevcuttur. Karayolunun onarılamaması yatırımcıların bölgeye olan ilgisini azaltmaktadır.”

Giresun-İnişdibi Karayolunu'nun Giresun'da turizm merkezleri olan Kulakkaya ve Bektaş yaylalarına ulaşımı sağladığını da söyleyen Eyüp Çiftçi, karayolunun onarımının tamamlanmamasının bölgede turizmin gelişimini de engellediğini sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Mart 2008 Perşembe 13:56:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?