8
Mayıs
2024
Çarşamba
GİRESUN

60 kadına iş imkanı

GİRESUN’UN TİREBOLU İLÇESİNDE 60 KADINA İŞ İMKANI

Giresun’un Tirebolu ilçesinde Avrupa Birliği'nce desteklenen ''Organik Meyve İşlemesi ve Kadın İstihdamı'' adlı proje başladı. Proje kapsamında kurulacak imalat atölyesinde 60 kursiyer kadın iş imkanına kavuşacak.

Tirebolu Ziraat Odası Başkanlığı tarafından yapılan girişimler sonucu Avrupa Birliği'nin desteklediği ''Organik Meyve İşlemesi ve Kadın İstihdamı'' adlı projenin startı verildi. Tirebolu Ziraat Odası Başkanı Erim Yaman'ın önderliğinde hayata geçirilen proje hakkında bilgiler veren Koordinatör Dilek Demirtaş, ''Projemizin amacı ev hanımlarının aile ekonomisine katkı sağlaması ve istihdam edilmesidir. Bu bağlamda projemize 60 kursiyer bayan alacağız ve 4 aylık bir eğitime tabi tutacağız. Projemizde çilekten reçel ve marmelat elde etmek gibi alternatif işler var. Türkiye'de çilek hasadı bittiği dönemde Giresun'da daha yeni başlıyor. Bu da İlimizin sivrilmesi için çok büyük bir fırsat. Biz de bu durumdan faydalanarak Avrupa Birliği ve Devlet Planlama Teşkilatı finansörlüğünde projeyi hayata geçirerek kadınlara istihdam sağlayacağız. Bir imalat atölyesi kuracağız. Üretim için gerekli kazanlar, ambalaj makineleri bu atölyede olacak ve çilekten elde edilen ürünler marketlerde direk satışa çıkacak şekilde atölyemizde üretilecek. Bu kapsamda 4 ay süreyle katılımcılara kurs vereceğiz, bir sene sürecek proje sonunda ise imalat atölyesi kadınlara bırakılacak. Böylece katılımcılara hem istihdam oluşturulmuş olacak, hem de aile ve ilçe ekonomisine katkıda bulunulacak'' dedi

Projede gönüllü olarak çalışmak isteyen bayanların iş ve işçi bulma kurumunda kayıtları olması gerektiğini söyleyen Dilek Demirtaş, ''Halen bünyemizde Mali İşler Koordinatörü, Pazarlama Uzmanı ve Sekreter olmak üzere 3 arkadaş çalışıyor. Proje bittiğinde ilçemizde yeni bir istihdam kapısı açılacak. Avrupa Birliği projelerinde Türkiye 26 bölgeye ayrılmış ve 6 şehir ile projelere dahil edilen Doğu Karadeniz en şanslı durumda. Bizde bu durumu lehimize çevirmek için gerekli çalışmaları yapacağız'' diye konuştu.

GİRESUN’UN TİREBOLU İLÇESİNDE 60 KADINA İŞ İMKANI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2010 Cuma 14:28:01
Güncelleme :26 Kasım 2010 Cuma 14:36:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?