3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

70 yıllık çınarlara 'kamera' kıyımı

Giresun’un Bulancak İlçesi’ndeki Ticaret Meslek Lisesi Müdürlüğü, okul bahçesindeki 70 yaşındaki 10 çınar ağacını kesti.

1988 yılında aynı okuldan mezun olan Bulancak Belediye Meclisi’nin AKP’li üyesi Ogün Özgen, okul idarecileri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Çınar ağaçlarının yaklaşık 70 yıllık olduğunu söyleyen Özgen, "Bu bir ağaç katliamıdır. Barbaros İlköğretim Okulu inşaatı yapılırken yaklaşık 100 yıllık iki çınar ağacı vardı. Proje bu ağaçların bahçede kalması için değiştirildi ve kesilmedi. Bu örnek bilinmesine rağmen buradaki ağaçlar kesildi. Suçlular cezalandırılsın" dedi.

Okulun Müdürü Ali Güneş ise ağaçların kesilme nedenini "Elektrik tellerini ve okulun kamera sistemini engelliyordu" diye açıklarken, olaya fazla duygusal yaklaşıldığını söyledi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2008 Perşembe 10:14:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ormancı IP: 212.175.112.xxx Tarih : 7.12.2008 10:21:45

ne diyeyim be hocam sana ne diyeyim. Çınar ağaçları medeniyetlerin imzasıdır. Bırakın bir çınar ağacını bir dalın kesilmesine müsaade etmemesi gereken siz öğretmenlerin böyle bir oolaya kamera falan filan da bahane edilerek ön ayak olması şaşılacak bir olay. nettin ki be hocam yakıştımı bir eğitimciye. Be müdür yaptı bir hata öğretmenler sizin eliniz ayağınız bağlımıydı da bunu önleyecek kurumlara başvurmadınız. Tema gibi. Çoook üzücü be kardeşim.