29
Mayıs
2024
Çarşamba
GİRESUN

75 km yol aydınlatıldı

TEDAŞ Giresun İl Müdürü Köksal Çamaltı, Karadeniz Sahil Yolu üzerinde bulunan şehir içi geçişlerinin büyük kısmının aydınlatmalarının tamamlandığını söyledi.


Çamaltı, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Karadeniz Sahil Yolu şehiriçi geçişlerinin aydınlatmaları çalışmalarının 2007 yılı içerisinde başlandığını belirtti. Çalışmaların hızla sürdürüldüğünü vurgulayan Çamaltı, bugüne kadar yan yollarla birlikte 75 kilometre sahil aydınlatmasının yapıldığını dile getirdi. Karadeniz Sahil Yolu üzerinde bulunan şehiriçi geçişlerinin büyük kısmının aydınlatmasının tamamlandığını kaydeden Çamaltı, "Son 4 yıldır Giresun TEDAŞ olarak, yatırımları en iyi şekilde değerlendirerek hayata geçiriyoruz. Önümüzdeki yıllarda da bu yatırımlar ve çalışmalarımız devam edecektir. Yine son yıllarda sahil yolu şehir içi aydınlatmalarına büyük önem vermekteyiz. 2007 yılında başlattığımız şehir içi aydınlatmaları çalışmalarında önemli mesafe aldık. Bugüne kadar yan yollarla birlikte 75 kilometre şehir içi geçişi aydınlatma çalışmaları yaptık. 2009 yılında da bu çalışmalarımız sürecek. Hedefimiz Giresun ve ilçelerimizi geceleri ışıl ışıl yapmak" dedi.


Çamaltı, Karadeniz Sahil Yolu şehir içi geçişlerinin ışıklandırma çalışmalarında, son teknolojiyi kullandıklarını kaydederek "Türkiye'de yol aydınlatma tesislerinde kullanılan en son teknoloji ürünü, uzun ömürlü, çevreye uyumlu galvanizli poligon aydınlatma direkleri ile uzun ömürlülük bakımından, diğer aydınlanma kaynaklarına göre ışık verimi daha iyi olan yeni tip yüksek basınçlı sodyum buharlı lambalar kullanılmakta. Bu da yapılan ışıklandırmanın daha kaliteli hale dönüştürülmesini sağlıyor" diye konuştu.


Şehir içi geçişlerinin aydınlatmalarının Giresun'da şehirlere ayrı bir güzellik kattığını ifade ederek, şunları dile getirdi:
" Bu aydınlatma çalışmaları şehirlerimizin gece siluetlerini değiştirmiş, güzelleştirmiştir. Özellikle Giresun sahil geçişi aydınlatması geceleyin bir nevi Karadeniz'in boynuna asılmış inci kolye gibi halkımızın göz zevkine armağan edilmiştir" diye konuştu.


Çamaltı, aydınlatma çalışmalarının geceleri görsel güzelliğin ortaya çıkması yanında güvenlik açısından da öneminin büyük olduğuna dikkat çekti. Geceleri, gerek şehir içi güvenliği, gerekse de şehir geçişleri yol trafik güvenliği açısından yapılan ve sürdürülecek olan aydınlatma çalışmaları sayesinde daha da artacağını söyleyen Çamaltı, "İnsanlarımız geceleri, sokaklarda güvenle yürürken, şehir geçişleriyle ilgili trafikte de güvenle hareket edeceklerdir. Ayrıca Giresun sahil bandındaki şehirlerin sahil yolu orta refüj aydınlatmaları yaya olarak sahil yolu kenarındaki yürüyüş bandlarını kullanan halkımızın da gönül rahatlığı ile hareket etmelerine güven içinde yürüyüş yapmalarına katkı sağlanmıştır" şeklinde konuştu.

IHA
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2009 Salı 18:11:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Kemal Aydınalp IP: 78.167.128.xxx Tarih : 11.02.2009 10:38:05

Önce emeği geçenlere teşekkür ederim. Ancak, ışıklandırmanın yanında en ufak bir yağmurda dahi olur olmaz elektrik kesintileri olmaktadır.(Özellikle Bulancak ve Giresun'da) Elektrik hatları yeraltına iniyor, belki düzelecek ama kesintilerde bıktırdı. Bunlara bir çözüm bulunması dileğiyle başarılar dilerim...