3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

80 bin öğrenci dersbaşı yaptı

Yeni eğitim-öğretim döneminin başlamasıyla ilgili Giresun'da bir tören gerçekleştirildi.

Gazipaşa İlköğretim Okulu bahçesinde yapılan törene, Giresun Valisi Mustafa Taşkesen, Giresun Belediye Başkanı Hurşit Yüksel, Giresun Milli Eğitim İl Müdürü Halit Azizoğlu, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri, bazı okulların müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Törende konuşan Giresun Valisi Mustafa Teşkesen, Giresun'da bugün 380 ilk ve ortadereceli okulda 4 bin 250 öğretmen ve 80 bin öğrencinin eğitim-öğretime başladığını söyledi.

Türkiye'de yüzde 90 okur-yazarlık oranının istatistiklerde yeralmasına rağmen, çocukların eğitim düzeylerinin yeterli derecede olmadığını işaret eden Vali Taşkesen, "Okur yazar oranımızın yüzde 90'a çıktığını istatistikler gösteriyor ve bununla övünüyoruz. Fakat bir bakıyorsunuz ortaokul öğrencisi iki satırlık metni düzgün okuyamıyor. Bakıyorsunuz lise öğrencisi doğru dilekçe yazamıyor. Daha kötüsü üniversite öğrencisi bakıyorsunuz, sorununu kağıda doğru dürüst dökemiyor. Yazdıklarını da anlatamıyor. Yüzde 90 okur yazarlık oranına böyle ulaşmışsak bunu şahsen büyük bir başarı olarak düşünmüyorum" dedi.

"Yüzde 90 okur yazarlığımız var ama toplumumuzun sadece yüzde 4'ü gazete okuyor" diyen Vali Taşkesen "Bunun yanısıra, eğer öğretilen bilgileri öğrenciler işlevselleştirmiyorsa hayatta kullanamıyarlarsa o bilginin hiçbir faydası yok diye düşünüyorum. Dolayısıyla eğitim sistemimizi kökten bir şekilde gözden geçirmemiz lazım" şeklinde konuştu.

Törende Vali Taşkesen, törende "Temiz Okul, Sağlıklı Okul" projesi kapsamında beyaz bayrak almaya hak kazanan okulların idarecilerine bayraklarını verirken, öğrencilere de ücretsiz kitap dağıttı.

iha
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2007 Pazartesi 16:32:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?