3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

83 yıl sonra aynı coşku

Atatürk'ün Giresun'a gelişinin 83. yıldönümü törenle kutlandı.

Giresun Belediye Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasıyla başlayan kutlamalar kapsamında ilk olarak Atatürk'ün deniz yoluyla liman sahasına gelişi canlandırıldı.

Yine deniz yoluyla gaziler tarafından getirilen Türk bayrağı da, Vali Mustafa Taşkesen'e teslim edildi. Daha sonra tarihi Millet Bahçesi'nde sürdürülen törende, Atatürk’ün Giresun'a gelişi sırasında Dr. Necdet Otoman'ın ve Atatürk'ün cevabi konuşmaları öğretmenler tarafından okundu.

Giresun Valisi Mustafa Taşkesen, Şeref Defteri’ni imzaladı. Vali Taşkesen, Şeref Defteri'ne, "19 Eylül 1924'te Giresunumuza gelişinizin üzerinden 83 yıl geçti. 83 yıldır ilke ve inkılâplarınızdan, gösterdiğiniz hedef ve ülkülerden şaşmadık. Canınızı teslim ettiğiniz uşaklar, hala aynı sevgi ve sadakatle emanetlerinizi taşımanın onurunu yaşıyor. Cumhuriyetimizin ilelebet payidar kalması için yüklendiğimiz vazifelerimizi yerine getirmekte asla tereddüt etmeyeceğiz. 19 Eylül Onur Günümüzde sizi ve silah arkadaşlarımızı bir kez daha minnet duygularıyla anıyor, gazilerimize sağlık ve sabır, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, Giresunlular adına saygılarımı sunuyorum" diye yazdı.

Can Akengin Kültür Merkezi'nde Atatürk'ün Giresun'a gelişinin 83. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen ‘Atatürk’ konulu resim sergisinin açılışı Vali Mustafa Taşkesen tarafından yapıldı. Atatürk'ün Giresun'a gelişinin 83. yıldönümü törenlerine Vali Mustafa Taşkesen, Giresun Bölge ve Garnizon Bölge Komutanı Tuğgeneral Halim Tırkaz, Giresun Belediye Başkan Vekili Adil Erol, sivil ve askeri erkan ile öğrenciler katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2007 Çarşamba 13:03:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?