3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

85.yıla çoşkulu kutlama

Giresun'da, Cumhuriyet'in kuruluşunun 85. yıldönümü törenlerle kutlandı.


Atatürk Stadı'nda gerçekleştirilen tören, Vali Mustafa Taşkesen, Giresun Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Erhan Güder ve Giresun Belediye Başkanı Hurşit Yüksel'in halkın bayramını kutlamasıyla başladı.

Törende konuşan Giresun Valisi Mustafa Taşkesen, Demokrasi, hukukun üstünlüğü, evrensel hak ve özgürlük standartlarının yaşatılmasının Cumhuriyetin temel hedefleri olduğunu söyledi.


Cumhuriyet'i çok iyi anlamanın, kusursuz biçimde kutlamanın onu yaşatmaya yetmeyeceğine dikkat çekerek," Cumhuriyet için her sahada çok çalışmak, o çalışmalardan verim alabilmek için de sürekli özeleştiri yapmak zorundayız. Bu yüzden, böylesi milli bayramlar, gurur ve sevinç yanında sorumluluklarımızı hatırlatan günler de olmalıdır. Millet olarak, sorunlarımız ve eksikliklerimizle dürüstçe yüzleşme kültürünü sindiremezsek, bayramlarımız da giderek hamasi avuntuların kısırlığına saplanacaktır" dedi.


Öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiir ve konuşmalar ve halk oyun gösteri yapıldı. Cumhuriyet'in kuruluşunun 85. yıldönümü münasebetiyle düzenlenen çeşitli spor ve kültürel yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.
Tören, geçit töreninin ardından sona erdi. Geçit törenine atlı cirit takımları da katıldı.

İha
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 14:30:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?