3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

9 aylık kaza bilançosu

Karadeniz Sahil Yolu Giresun Şehiriçi geçişinde yılın ilk 9 aylık döneminde 303 trafik kazasını meydana geldiği bildirildi.

Giresun Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, yapımı süren şehiriçi geçişinde yılın ilk 9 aylık zaman diliminde 2'si ölümlü, 73'ü yaralamalı olmak üzere toplam 303 trafik kazası yaşandığı belirtildi. Açıklamada, bu kazalarda 5 kişinin hayatını kaybettiği, 125 kişinin de yaralandığı vurgulandı.

Kazaların yaya ve sürücülerin yapımı süren yolda trafik işaretlerine uymamalarından kaynaklandığı belirtilen açıklamada, "Meydana gelen kazalar sürücü ve yaya hatalarından kaynaklandığı tespit edilmiştir. Sürücülerin, yol yapımında kullanılan işaretlemelere uymadıkları, kazalarda işlemiş oldukları kusurlara bakıldığında, kavşaklarda geçiş önceliğine uymama, yakın takip ve arkadan çarpma ile kavşaklara yaklaşırken aracın hızını azaltmama ile doğrultu değiştirme manevralarına yanlış yapma gibi kusurlar işledikleri görüldü. Yayalar ise, yol yapım çalışması devam ettiğinden güvenli geçiş yerleri olmadığı, kontrolsüz ve tedbir almadan geçiş yaptıklarından kaynaklanmakdır" denildi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2007 Çarşamba 15:40:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ayse IP: 85.103.32.xxx Tarih : 5.10.2007 18:42:04

öncelikle bu blançoyu çıkardıgınız ve gundeme getirdiğiniz için teşekkürler. bende bu olaya ne zaman dur denilecek merak ediyordum. artık kazalara bir son diyorum. özellikle bir çok masum yaya kazaya maruz kaldı. ben yollarda yayaların kullanabileceği üst geçit alt geçit çalışması göremiyorum.gerçekten yazık. çok büyük bir ihmal söz konusu. ihmal basit kaldı insan kayatı söz konusu. belediye bu kazalara karşı nasıl bir önlem aldı çok merak ediyorum. artık biri bu kazalara dur desin