3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

9 proje Ankara'ya gidecek

Tokat'ta yapılan Matematik ve Fen Bilimleri Bölge Sergisi'nde 128 proje içerisinden 9'u, Ankara'da yapılacak olan final sergisine katılmaya hak kazandı.

Ödül töreni sırasında ise salonun girişinde bırakılan şüpheli çanta, bomba imha ekiplerince kontrol edildi.


Hüseyin Akbaş Spor Salonu'nda TÜBİTAK ve Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü organizesinde açılan İlköğretim Okulları Matematik ve Fen Bilimleri Projeleri Bölge Sergisi'ne Tokat, Samsun, Amasya, Ordu, Sinop Giresun ve Kastamonu illerinden bilim kurulu üyeleri tarafından seçilen 30'u matematik, 98'i fen bilimleri olmak üzere 128 proje katıldı.

3 gün süre ile açık kalan sergide, TUBİTAK tarafından görevlendirilen bilim kurulu üyelerince projelerden 9'u seçildi. Milli Eğitim Müdür Vekili Hüsamettin Turak ve TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Dairesi Tokat Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Kuran'ın açılış konuşmasının ardından projelerin ödülleri, Tokat Valisi Dr. Recai Akyel tarafından verildi.


Bu arada, ödül töreni yapıldığı sırada salon dışında merdiven altına bırakılan bir çanta bomba imha uzmanlarını harekete geçirdi. Yapılan anonslara rağmen alınmayan çanta, bomba imha uzmanı tarafından incelendi. Çantandan yarışmaya katılan öğrencilerin giysi ve çeşitli malzemeleri çıkarken, çantanın sahibi yapılan anonsu duymadığını iddia etti.


Ankara'da yapılacak sergiye katılmaya kazanan projeler ve okulları ise şu şekilde: Amasya Bilim ve Sanat Merkezi 'Şarkı Söyleyen Elementler', Amasya Bilim ve Sanat Merkezi '1, 3, 7 ve 9 zincirinde asallar', Amasya Bilim ve Sanat Merkezi 'Asal Melodi', Kastamonu Ali Fuat Darende İlköğretim Okulu 'Hüper Emici Toprak', Ordu Utku Acun İlköğretim Okulu 'Boyutlu ispat', Samsun Kaygusuz İlköğretim Okulu 'Otomatik Kriko', Samsun Gülsüm Sami Kefeli İlköğretim Okulu 'Boyamatik', Tokat Bilim ve Sanat Merkezi 'Çöpsun' ve Tokat Cumhuriyet İlköğretim Okulu 'Güneş Yelpazesi' projesi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2008 Salı 14:12:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?