2
Mayıs
2024
Perşembe
GİRESUN

98 yaşında 150 torun sahibi

98 YAŞINDA 150 TORUN SAHİBİ

Giresun’un Yağlıdere ilçesinde yaşayan 98 yaşındaki Yusuf Yardım’ın 8 çocuğundan ve onların da çocuklarından olmak üzere toplam 150 torunu bulunuyor.

Eşinin 14 yıl önce vefat etmesinin ardından ilçenin Hisarcık Köyü’nde oğlu ile birlikte yaşayan Yusuf Yardım yürümekte zorlandığını, yaşlılık nedeniyle de işitmekte, konuşmakta ve görmekte güçlük çektiğini söyledi.

Yaşadığı Hisarcık Köyü’nün ve nüfusuna kayıtlı olduğu Yağlıdere ilçesinin en yaşlı bireyi olduğu bildirilen Yusuf Yardım’ın, çok sayıda torunu bulunuyor. Torunlarının torunlarını da gören Yardım, “Babamın tek oğlu olduğum için henüz 15 yaşlarındayken evlendirildim. 69 yıl aynı yastığa baş koyduğum eşimden 4 kız, 4 erkek evlat sahibi oldum.4 oğlumdan 44, 4 kızımdan ise 42 torunum oldu. Torunlarımın torunlarından ise kaç torunum olduğunu tam bilmiyorum. Ama bana 150 torunum olduğunu söylüyorlar. Her bayramda ben senin torununum diyen elimi öpüyor ama çoğunu tanımıyorum bile” dedi.

Yusuf Dede’nin 60 yaşında olan en büyük torunu Güler Akın ise dedesinin gençliğinde çok dinç olduğunu söyledi. 7 çocuğu ve 10 torunu bulunan Akın, dedesinin çok sayıda torunu olduğunu ifade etti.

Hisarcık Köyü Muhtarı Remzi Kaşık ise akrabası olan Yusuf Dede’nin köylerinin ve hatta ilçelerinin en yaşlı bireyi olduğunu söyledi. Yusuf Dede’nin genel itibariyle sağlığının iyi durumda olduğunu ifade eden Muhtar Kaşık, ''Kendisini 40 senedir tanıyorum, yiğitti, gençlik yıllarında gamsız, hiçbir şeyi dert etmeyen bir kişiliğe sahip olduğu anlatılır.Yusuf Dede geçmişten gelen alışkanlığıyla hala yoğurt içerisine doğradığı mısır ekmeği ile beslenir” diye konuştu.

Kaşık, Yusuf Yardım’ın her ne kadar kimlikte 1913 doğumlu yazılsa da Miladi takvime geçerken yaşının 10 yaş küçük yazdırıldığını sözlerine ekledi.

98 YAŞINDA 150 TORUN SAHİBİ
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2011 Cuma 12:53:03
Güncelleme :7 Ocak 2011 Cuma 13:02:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?