3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Aç kalan kuşlara yem

Giresun Çevre ve Orman İl Müdürlüğü tarafından bölgede etkili olan kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta güçlük çeken kanatlı hayvanlar için doğaya yem bırakılmaya başlandı.


Çevre ve Orman İl Müdürü Ali Hıdır, yaptığı açıklamada, kar yağışı nedeniyle doğada kanatlı hayvanların yiyecek bulmakta zorluk çekmeye başladıklarını söyledi. Hıdır, müdürlük olarak kanatlı hayvanların yiyeceksiz kalmamalarını sağlamak amacıyla doğaya yem bırakmaya başladıklarını belirtti.


Giresun'un Aksu, Batlama, Yağlıdere, Keşap Karabulduk ve Harşıt Vadileri'nde kanatlı hayvanlar için bir hafta içerisinde 2,5 ton yem bırakıldığını dile getiren Hıdır," Giresun'da birkaç gündür kar yağışı etkili oluyor. Kar yağışı nedeniyle kanatlı hayvanlar, yiyecek bulmakta büyük güçlük çekmeye başladılar. Müdürlük olarak kanatlı hayvanların doğada yiyecek bulmalarını kolaylaştırmak amacıyla yem bırakmaya başladık. Bir hafta içerisinde 2,5 ton yemi Giresun genelinde doğaya bıraktık. Dağıtım işlemimiz sürüyor" dedi.


Hıdır, kapalı olan kırsal kesimdeki yolların açılmasıyla birlikte yüksek kesimdeki yabani hayvanlara yiyecek bırakılmasına başlanacağını sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2008 Cuma 17:36:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?