19
Mayıs
2024
Pazar
GİRESUN

Acı rüya gerçek oldu

ANNENİN RÜYASI ÇIKTI

Sakarya’nın Pamukova ilçesinde geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Figen Nedime Öner, memleketi Giresun’un Görele ilçesinde toprağa verildi.

Sayfiye mahallesi muhtarı Sabri Öner'in de aynı zamanda kızı olan ve Sakarya'nın Pamukova ilçesinde geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Figen Nedime Öner (23) için bugün Sayfiye mahallesindeki Mehmet Demirci Camisi’nde ikindi namazı sonrası cenaze namazı kılındı. Öner’in annesi Emine Öner cenaze namazında fenalık geçirirken, Figen Nedime Öner’in arkadaşlarının Bilecik’teki düğününe gitmeden önce annesini telefonla arayarak arkadaşının düğününe gideceğini söylediği annesinin de kızına “Kızım kötü rüya gördüm sen gitme” demesi üzerine kızının da “Anne kötü rüyalar iyiye yorumlanır” dediği ortaya çıktı. Cenaze namazının ardından Öner, Veliler Aile Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Önceki gün Sakarya’nın Pamukova ilçesi Mekece mevkiinde meydana gelen trafik kazasında İstanbul Sağlık Müdürlüğü’nde görevli 4 Acil Tıp Teknisyeni Serdar Bağcı, Aliye Keskin (24), Selcan Kılıç (23) ve Figen Nedime Öner (23) hayatını kaybetmişti.

ANNENİN RÜYASI ÇIKTI
ANNENİN RÜYASI ÇIKTI
ANNENİN RÜYASI ÇIKTI
İHA
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2009 Pazar 17:58:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Abdullah KAPLAN IP: 85.104.73.xxx Tarih : 30.10.2009 22:29:10

Trafik kazasını hayatını kaybeden bu genç bayana tanrıdan rahmet dilerim.Ruhu şad olsun

Karayollarında meydana gelen trafik kazalarında kimlerin daha çok payları varmış insanlar tarafından bilinmelidir. Karayollarını ister yaya olarak ister sürücü olarak kullanmanın sorumlulukları ve kuralları vardır. İnsanlar bu sorumluluklarını bilmeli ve karayollarında kuralları uygulayarak trafik kazalarını önlemelidir. Trafik kazalarının önlemenin tek çıkar yolu insanları eğitmek karayollarında kuralları uygulanmasıdır. Trafik kuralları ile vardır ve yaşanır. Kuralsız trafik asla düşünülemez yaşanamaz. Kuralsız trafik,trafik değil trajik olaydır. Bugün karayollarında kurallar uygulanmadığından dolayı bir çok trajik olaylar yaşanmakta ve masun insanlar hayatlarını karayollarında kaybetmektedir. Bunun sorumlusu kimlerdir, kimlerin bu trajik olaylarda hataları ve yanlışları vardır. Toplum bu konuda bilinçlendirilmelidir. Trafik kuralları yorumlamaz sadece uygulanarak hayat da kalınır.

Sürücüler, yayalar ve yolcular karayollarında birer insan faktörleridirler. Bunların hata paylarını toplarsanız karayollarında trafik kazalarının % 96 oranında yüksek bir oranda insanlar faktörü vardır. Demek oluyor ki insanlar karayollarında en çok kaza yapan faktörmüş. Trafik sektörünü bir faktör olarak kullanmasını beceremiyoruz ve kullanamıyoruz. Bunun bir çözümü olmalıdır. Çözüm yine insanlardır. Trafik kazalarının önlenmesinde çözüm noktası yine insanlardır. Çünkü dünyada eğitilmeye en yatkın beyin insan beynidir.İnsanları kültürel ve trafik anlamda eğitiniz trafik kazalarını önleyiniz.  İnsanlar karayollarında trafik kurallarını uygulama zahmetine katlanmıyorlar, kuralları uygulanmayanlar sonradan zahmetinin çekiyorlar. Karayollarında trafik kurallarına uyma uygulama alışkanlığımız yok. Trafik kurallarına uymayı ve uygulamayı bir zahmet ve külfet gibi görüyoruz ve algılıyoruz. Trafik kurallarına uymak ve uygulamak bir zahmet külfet değil, bir meziyet ve fazilettir.