2
Mayıs
2024
Perşembe
GİRESUN

Açılış ve temel atma bir arada...

GİRESUN’UN DOĞANKENT İLÇESİNDE TOPLU AÇLIŞ VE TEMEL ATMA TÖRENİ YAPILDI

Giresun’un Doğankent Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan mezbahane, memurlar lokalinin toplu açılışı gerçekleştirilerek hizmet binasının temeli düzenlenen törenle atıldı.

Düzenlenen açılış ve temel atma törenine Belediye Başkanı Nazmiye Kabadayı, AK Parti Grup Başkan Vekili Nurettin Canikli, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Düzenlenen açılış ve temel atma töreninde konuşan Belediye Başkanı Nazmiye Kabadayı, 29 Mart Yerel Seçimleri öncesinde vaat ettiklerinin yüzde 50’sine yakınını 2 yıl içerisinde gerçekleştirdiğini geri kalan 3 yıl içerisinde ise hedeflerinin üzerine çıkacağını ifade etti.

Başkan Kabadayı “İhtiyaçlar günümüz şartlarına göre daima değişerek, var olmuştur. Bugün yol için mücadele ederken, ertesi gün mevcut yolun asfaltlanması ihtiyaç olarak karşımıza çıkar. Bu açıdan bakıldığında hizmet ve ihtiyaçlar sonsuzdur.Ancak yerel seçimler öncesi 26 vaatte bulunmuşuz.2 Yıllık süre içerisinde ise bu vaatlerimizden 11 tanesini gerçekleştirmişiz. Geri kalanları ise 3 yıl içerisinde hayata geçireceğimiz gibi hedeflerimizi de aşacağız.Bu gün burada ise hükümet binasının zemin katında hizmet veren belediyemize müstakil hizmet binasının temelini atacağız.Yine ilçemizde bir mezbahane yoktu.Yapılan mezbahane hizmete açılacak. Yine belediye ek binasının ve ilçemiz memurları için lokal hizmete açacağız” dedi.

AK Parti Grup Başkan Vekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli ise konuşmasında yayla elektriklerini çözüme kavuşturduklarını 2B arazilerinin kullanıcılarına devredileceğini ifade etti. Canikli “Yöremizin en büyük sorunlarından birisi yayla elektrikleriydi. TEDAŞ özelleşmeden önce mümkün olduğu sürece elektrik sorunlarımızın yüzde 50’sini çözüme kavuşturduk. Kalan yüzde 50’sinin ise bu yıl içerisinde tamamlanması için gerekli çalışmalar yapıldı ve bu yıl içerisinde yayla ve köylerimizin elektrik sorunu kalmamış olacaktır” diye konuştu.

Bugünlerde muhalefetin dillendirdiği 2B arazileri konusunda da açıklama yapan Canikli “2B arazileri mutlaka bu bölgelerde kullanıcılarına verilecektir. 2B arazilerini verme şartları ise yüzde 10’u peşin alınarak geri kalanı ise 5 yıl taksitlendirilecektir. 2B arazileriyle ilgili daha önce yaptığımız çalışmada bazı siyasi partiler bildiğiniz gibi engelledi. Bu çalışmanın içerisinde kızılağaç ve kestanenin orman ürünü olmaktan çıkaracağımız bir girişimde vardı. Bunu da engellediler” şeklinde konuştu.

Artık Fiskobirlik’in sorunlarından kurtulan bir kurum haline geldiğini de ifade eden Canikli “Fiskobirlik artık yine üreticinin yanında olabilecek bir kurum haline gelmiştir. 2006 yılından Fiskobirlik’ten alacağı olanlar da paralarını alabileceklerdir. Fiskobirlik’in 2006 yılından üreticiye olan 41 milyon TL borcu vardı. Trabzon’daki arazi satışından kasasına 36 milyon TL girdi. Toprak Mahsulleri Ofisi’nden ise 50 bin ton fındık aktarma kararnamesi çıkmıştır. Dolayısıyla bu kurum yine üreticileri için işler hale gelebilmiştir” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından toplu açılışlara geçildi. Memurlar Lokali, Mezbahane ve Misafirhane ile cenaze nakil aracı ve çöp aracının hizmete açılış kurdelesi kesildi.

GİRESUN’UN DOĞANKENT İLÇESİNDE TOPLU AÇLIŞ VE TEMEL ATMA TÖRENİ YAPILDI
GİRESUN’UN DOĞANKENT İLÇESİNDE TOPLU AÇLIŞ VE TEMEL ATMA TÖRENİ YAPILDI
İHA
Yayın Tarihi : 29 Mayıs 2011 Pazar 10:19:02
Güncelleme :29 Mayıs 2011 Pazar 15:49:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?