3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Adaya gezi yasağı

Kuşların yumurtlama dönemine sebebiyle Giresun adasına, 1 Mayıs-30 Haziran tarihleri arasında gezi yasağı uygulanacak.


Giresun İl Çevre ve Orman Müdürü Ali Hıdır, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Karadeniz'in üzerinde insan yaşayabilen tek adası olan Giresun adasının, başta martı ve karabataklar olmak üzere birçok deniz kuşunun doğal üreme alanı olduğunu söyledi. Nisan ve Haziran ayları arasında kuşların adayı üreme alanı olarak kullandığını ifade eden Hıdır, bu nedenle yumurta ve yavruların zarar görmemeleri için İl Mahalli Çevre Kurulu tarafından Mart ayı içerisinde adaya 1 Mayıs-30 Haziran tarihleri arasında gezi yasağının getirilmesinin kararlaştırıldığını hatırlattı.


Giresun Adası'na getirilen gezi yasağının yarından itibaren uygulanmaya başlanacağını belirten ve herkesten bu yasağa uymasını isteyen Hıdır, “Yumurtlama dönemlerinde kuşlar insanlardan rahatsız oluyor ve yumurtalar zarar görüyor. Kuşların yumurtlama dönemi dolayısıyla adaya 1 Mayıs-30 Haziran tarihleri arasında gezi yasağı getirildi. Herkesten bu yasağa duyarlı olmalarını bekliyoruz" diye konuştu.
Deniz kuşlarının doğal üreme alanı olan Giresun adası, Doğu Karadeniz'in üzerinde yaşanabilir tek adası durumunda. Giresun'un bir mil açığında bulunan ve bir zamanlar üzerinde Amazon kadınlarının yaşadığına inanılan Giresun adasının mitolojide adının Aretia ya da Aretias olduğu sanılıyor. Bugün 2. derece SİT alanı olan 40 dönüm büyüklüğündeki Giresun adasını, her yıl yerli ve yabancı binlerce turist ziyaret ediyor.

iha
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2008 Çarşamba 14:22:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?