8
Mayıs
2024
Çarşamba
GİRESUN

Ağaçlara kış bakımı

GİRESUN BELEDİYESİ’NDEN CADDELERDEKİ AĞAÇLARA KIŞ BAKIMI

Giresun Belediyesi yeşil alanların kalitesini daha da artırmak için ağaç ve yeşil alanların kış bakımını yapmaya başladı.

Giresun Belediyesi Park ve Bahçeler sorumlusu Niyazi Yayla sürekli olarak ağaç ve yeşil alanların mevsimlik bakımlarını yaptıklarını söyledi.

Park ve Bahçeler Sorumlusu Yayla, yaşanabilir bir şehir sunmak için gerekli yeşil alan, ağaçlandırma ve park düzenleme çalışmalarına verdikleri önemin takdirle karşılandığının altını çizerek, "İnsanlarımız parklarımıza geldiğinde bakımlı ve kendilerine uygun mekan ve uğraşılar bulsun istiyoruz. Bu nedenle ağacımıza, çimenimize, çiçeğimize özen gösteriyor, mevsimine göre bakım yapıyoruz " dedi.

Ağaçların sağlıklı büyümesi için mevsimlerin öncesi ve sonrasında bakım, budama ve ilaçlamasının aksatılmadan yapıldığını vurgulayan Yayla "Belediye sınırları içinde bulunan parklardaki, cadde ve sokaklardaki ağaçların ve yeşil alanların kışlık bakımlarını yapmaya başladık. Ağaç ve yeşil alan bir şehrin gelişmişlik ölçüsüdür, sağlık sigortasıdır. Bu nedenle ağaç bakımının dikiminden daha önemli olduğuna inanıyoruz. Ağaçların sürgün temizleme, taç verme, gençleştirme, budama ve estetik bakımları özenle yapılıyor. Kurumuş, çürümüş eski ağaçlar sökülerek yerine genç fidanlar dikiliyor. Çimenlerimiz biçilerek soğuk havalara ve yağışlara hazırlanıyor. Parklarımız, 2011 ilkbaharında daha genç, dinç ve gür uyanacak" şeklinde konuştu.

GİRESUN BELEDİYESİ’NDEN CADDELERDEKİ AĞAÇLARA KIŞ BAKIMI
İHA
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2010 Perşembe 15:04:05
Güncelleme :9 Aralık 2010 Perşembe 17:29:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?