3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Ağar'a Erdil'den destek

Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı Doç.Dr. Sabri Erdil, DP eski Genel Başkanı Mehmet Ağar'ın hakkında açılan davadan beraat edeceğine inandığını söyledi.


Giresun İl Teşkilatı'nı ziyareti sırasında gazetecilerin sorularını cevaplayan Erdil, Susurluk Davası kapsamında Mehmet Ağar hakkında dava açıldığını haberlerden öğrendiğini belirtti. Ağar'ın, uzun yıllar gerek bürokrat olarak, gerek devlet adamı kimliğiyle Türkiye'ye hizmet ettiğini anlatan Erdil, Ağar'ın hakkında açılan davadan çok ciddi sonuçların çıkmayacağını iddia etti.


Partilerinin eski genel başkanlarından Mehmet Ağar'ın hakkında açılan davadan beraat edeceğine inandığını kaydeden Erdil, "Bu dava belki de siyasi bir manipülasyondur. Ama bu olaydan beraat edeceğine inanıyorum" dedi.


Son günlerde Türkiye'de gündem oluşturan üniversilerde türbanın serbest bırakılmasını içeren Anayasa düzenlemesine de değinen Erdil, düzenlemenin siyasallaştırılmadan yapılması gerektiğini savundu.

Türban düzenlemesinin küçük ve çözümünün de çok basit olduğunu öne süren Erdil, "Türkiye'de türban sorunu var. Ama bu çok basit ve küçük bir sorun. Türban sorununa siyasi bakılmamalı. Cumhurbaşkanı orada, başbakan orada ve hepsi aynı görüşte, aynı düşüncede. Ana muhalefet partisi başkanını, YÖK Başkanı ve rektörleri çağırıp oturup konuşmalılar. Bunu siyasileştirip, çekiştirip, ondan sonra bir çatışmaya ve bir kaosa neden olmaya gerek yok. Bizim kız çocuklarımızın üniversite hakkı verilmesi lazım. Bu zaten bir ayıp. Sorunu çözerken, yaygara çıkarmamak, başka şeylerle bağdaşdırmak ve en önemlisi de siyasi simge haline getirmemek lazım" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 15 Şubat 2008 Cuma 16:52:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?