2
Mayıs
2024
Perşembe
GİRESUN

Aile şiddeti kaçırdı

AİLESİNDEN ŞİDDET GÖREN ENGELLİ GENÇ

Giresun'un Tirebolu ilçesinde, ailesinden şiddet gören engelli genç Omurilik Felçliler Derneği Görele İlçe Şubesi'ne sığındı.

Alkolik babasının engelli maaşını aldığını ve kendisine şiddet uyguladığını ileri süren Hüseyin Yıldız, geçirdiği bir kaza sonucu felç olduğunu belirterek devletin kendisine sağladığı bütün imkanlardan faydalanan ailesinin kendisiyle ilgilenmediğini öne sürdü.

Henüz 13 yaşındayken 1996'da bir bisiklet kazası geçirdiğini anlatan Yıldız, şöyle konuştu: "İmkansızlıklar sonucu tedavi göremediğimden felç kaldım. Ailemle yaşamaya devam ettim. Felç kalmamın yanı sıra son yıllarda bir de böbrek yetmezliği başladı. Ancak, ben bu dertlerimle yaşamaya alışmıştım. Yinede halime şükrediyordum. Ancak, ailemin beni son yıllarda dışlaması şiddet uygulaması kadar hastalığım ve engelim zor gelmiyordu. Devlet engelli olmamdan dolayı aileme 500 TL bakım parası veriyor. Ancak, ailem bu parayı almasına rağmen bana bakmıyor. Yanlarındayım ama hayatlarında ben yokmuşum gibi davranıyorlar. Babam alkolik zaman zaman bana şiddet uyguluyor."

Kaymakamlıktan bir bilgisayar talebi olduğunu belirten Yıldız, şunları söyledi: "Kaymakamlık bilgisayar talebimi de yerine getirdi. Ancak, ailem bu bilgisayarıma el koydu. Artık ailemin şiddetine ve baskısına daha dayanamayarak Omurilik Felçliler Derneği'ni aradım bana yardımcı olmalarını istedim ve Görele'ye gelerek kendilerine sığındım."

Toplumda Hüseyin Yıldız gibi birçokları olabileceğini ileri süren Omurilik Felçliler Derneği Görele Şubesi Başkanı Bülbül Genç de, "Ne yazık ki devletin verdiği bakım parasını alarak engellilerle ilgilenmeyen bir çok ailenin olduğunu tahmin ediyoruz. Hüseyin Yıldız bizi arayarak yardım isteyebildi. Biz de Yıldız'ın bu isteğine elbette kayıtsız kalamazdık. Kendisinin de ifade ettiği gibi ailesi tarafından hor görülmekte, sorunlarıyla ihtiyaçlarıyla ilgilenilmemektedir. Biz elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışacağız ancak asıl sahip çıkması gereken toplum ve sosyal devlettir" diye konuştu.

AİLESİNDEN ŞİDDET GÖREN ENGELLİ GENÇ
AİLESİNDEN ŞİDDET GÖREN ENGELLİ GENÇ
AİLESİNDEN ŞİDDET GÖREN ENGELLİ GENÇ
AİLESİNDEN ŞİDDET GÖREN ENGELLİ GENÇ
İHA
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2011 Cuma 11:55:00
Güncelleme :3 Haziran 2011 Cuma 19:29:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?