3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

AK Parti İl Başkanı iddialı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Giresun İl Başkanı Ayhan Akten, 29 Mart 2009 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimi'nde, 2004 yılında yapılan seçimde elde ettikleri başarıyı arttıracaklarını öne sürdü.


Seçim öncesi ilçe teşkilatlarında (merkez ilçe hariç) genel kurulların yapıldığını hatırlatan Akten, Mahalli İdareler Seçimi öncesi ilçe teşkilatlarının daha da güçlendirildiğini kaydetti.
29 Mart 2009 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimi'nde, 2004 yılında yapılan seçimde elde ettikleri başarıyı artıracaklarını iddia eden Akten, "AK Parti olarak Türkiye'de olduğu gibi, Giresun'da da tek hedefimiz 29 Mart Mahalli İdareler Seçimi. Giresun'da aldığımız noktadan daha iyi noktaya getireceğiz.

Biz çünkü belediyecilikte hiçbir ayrım yapmadan hizmet ettik. Hangi parti, görüş ve düşünceden olursa olsun bütün insanlara kapımızı açtık, açmaya da devam edeceğiz. Hükümetimiz hiçbir ayrım yapmadan belediyelere destek sağladı. Çünkü buradaki amaç insana hizmet. Bu seçimde de daha önceki seçimde elde ettiğimiz başarıyı artıracağız. Daha fazla belediye kazanacağız. Bütün hedefimiz de bu" dedi.
Akten, AK Parti hükümeti olarak fındık ve fındık üreticisine bugüne kadar her türlü desteği sağlandığını da belirtti.

FİSKOBİRLİK'in görevini yerine getirememesi ve içine düştüğü sıkıntı nedeniyle üreticimizin mağdur olmaması TMO'nun fındık piyasasına sokularak, fındık alımlarıyla görevlendirildiğini hatırlatan Akten, ofisin bu görevini bugüne kadar layıkıyla yerine getirdiğini dile getirdi.


TMO'nun, rekor düzeyde 2008 ürünü fındık alımı yaptığını vurgulayan Akten," Tarihte böyle bir alım miktarı yok. Ne FİSKOBİRLİK ne de TMO tarihinde böyle bir rakam yok. Neredeyse rekoltenin yarısının alımı yapılacak. Oldukça da ciddi ürün bedelleri ödeniyor" diye konuştu.

“KÜRESEL KRİZ TMO’YU DA ETKİLEDİ”
Ofis tarafından alım yapılan 2008 ürünü fındık bedellerinin ödenmesi noktasında bir süredir yaşanan sıkıntıların olduğunu, bunun da kısa zamanda giderilerek, ödemelerin tekrar başladığını hatırlatan Akten, şöyle konuştu:
"TMO'nun fındık alımlarını, teşkilat olarak yakından takip ediyoruz. Üreticimizin bu noktada sıkıntılarıyla ilgileniyoruz. Ofisin bu yıl aldığı fındıklar karşılığında sıkıntılar oldu. Ben bunun için üreticimizden özür diliyorum. Çünkü TMO dış krediyle fındık alan bir kurumdur. Avrupa ve dünyada yaşanan küresel kriz, bu noktada ofisi etkiledi. Ancak bir şekilde bunu hallettik ve ödemelere yeniden başladı. Bundan sonra sıkıntı olmaması için de gayret göstereceğiz."


"Bugüne kadar hiçbir hükümet fındığın arkasında durmamıştı" diyen Akten, sözlerini şöyle sürdürdü:
" Fındıkta uyguladığımız politikalar bunun göstergedir. Üretici hiçbir vakit mağdur edilmemiştir. Önceki hükümetler bir dolara fındık aldılar. Biz hem dolar ve YTL bazında en yüksek fiyatı fındığa verdik, vermeye de devam ediyoruz. Bugüne kadar hiçbir hükümet fındığın arkasında durmamıştı. AK Parti iktidarı olarak fındığın arkadasında durmaya devam edeceğiz."


Akten, fındık üreticilerine, kendi ürünlerine sahip çıkmaları çağrısında bulundu. Fındık fiyatlarında yaşanan düşük fiyatın, üreticilerin tüccara verdiği emanetlerden kaynaklandığını savunan Akten, "Fındıkta esas büyük sorun piyasadaki fiyat düşüklüğüdür. Bugünkü şartlarda 4, 4,5 veya 5 YTL'yi yeterli bulmayabiliriz. Gönülden isteriz ki fındık fiyatları 6, hatta 7 YTL olsun. Ama bir gerçeği konuşmak lazım. Bunu herkes konuşmuyor, halka gerçeği anlatmıyor. Ürün miktarı çok fazla, arz-talep dengesi birbirini tutmuyor. Malesef bu nedenden dolayı düşük fiyat çıkıyor. Bunun yanı sıra bir de üreticiler kendi ürünleri olan fındığına sahip çıkmıyor. Piyasada tüccara verilen emanet fındık olmasın, bugün fiyatlar TMO seviyelerine hemen çıkacaktır. Ne gariptir ki, üretici fındığını kendi kuruluşu ve haklarını savunan FİSKOBİRLİK'e değil, tüccara emanet ediyor. Burada biraz bilinçli olmamız gerekiyor" dedi

İha
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2008 Çarşamba 13:40:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?