8
Mayıs
2024
Çarşamba
GİRESUN

Akbaşlı umut dağıttı

AKBAŞLI YENİ FINDIK SEZONU ÖNCESİ UMUT DAĞITTI

Giresun Ziraat Odası Başkanı Özer Akbaşlı, 2010 yılında fındık sezonunun her açıdan 2009 yılından çok daha iyi geçeceğini söyledi.

Fındıkta her şeyin hareket noktasının rekolte olduğunu hatırlatan Giresun Ziraat Odası Başkanı Özer Akbaşlı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “2010 yılı rekolte çalışmalarına baktığımızda geçen yılki rekoltenin bir miktar üzerinde görünse de son zamanlarda soğuk hava şartları rekolte miktarını geçen yılla aynı miktarlara çekti. Hatta biraz daha altına düşürmüş durumdadır. Geçtiğimiz günlerde 2010 yılı fındık fiyatlarının 5 TL’den aşağı olmayacağını açıklayan Giresun Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mustafa Demirci ifade etti. Buna ben de katılıyorum. Ayrıca Toprak Mahsülleri Ofisi’nin satış fiyatının 5.20 kuruştan yapması 2010 yılı mahsulü fındığın fiyatlarının çok yüksek olacağının göstergesi olduğunu ifade edebilirim. Çiftçilerimiz kendi fındığının fiyatını kendisi belirleyecektir” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2010 Salı 16:11:03
Güncelleme :6 Nisan 2010 Salı 23:12:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Gönül Aydemir IP: 78.185.164.xxx Tarih : 10.04.2010 13:16:23

Giresun otuz yıl öce dünyanın en güzel saklı cennetlerinden biriydi.Derelere çöp,lağım,kiyasallar dökülünceye kadar.Sonraları şehir belediyeleri çöp arabalarını üç beş kilometre içeriye kadar getirip derelere döküp bal gibi akan balık,su teresi dolu dereler yok edildi.SEKA fabrikasına ladin ormanları kesilerek kurban edildi,dağalrın tepeleri boşaltıldı.Yetmedi,doğu bloku ülkeler dağılınca bu ülkelerden getirilen ISIGANOTU İLACI denilen bir kimyasal fındık bahçelerinin altına atılmaya başlandı.Yamaç arazinin üzeri kıpkırmızı toprak oldu.Oysa bu çimenler verimli toprağı yağmur ve rüzgar erozyonundan korur.Fındık bahçesinden çok çeşitli mantar,yer çileği,süs ve yenilen bitkiler de vardır.Bu yıl bir demet ısırganotuna 2.5.TL.verdik.Biyologlarca henüz incelenmeden yüzlerce bitki ve hayvan türü böyle güzel çimenlere ISIRGANOTU İLACI denilen ağır kimyasal atılarak toprak dönüşü olanaksız biçimde yakılıyor.Bu zehir yağmurla kısa sürede toprağın derinliklerine inerek toprağı zehirliyor.Oysa Giresunlu vahşi doğasını pazarlasa daha çok para kazanır.