3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

AKP'li Canikli CHP'ye yüklendi

AK Parti Grup Başkan Vekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli, CHP'nin referandum ve Anayasa değişikliği konusunda gösterdiği tavrın kendilerini şaşırtmadığını belirterek, CHP'nin kriz, kaos, uyumsuzluk ve millet iradesini hiçe saymakla aynı anlama geldiğini ileri sürdü.

Milletvekili Canikli, Çakıroğlu Düğün Salonu'nda yapılan AK Parti Giresun İl Danışma Meclisi toplantısına katıldı. Burada bir konuşma yapan Canikli, 21 Ekim'de yapılacak referandum ve yeni Anayasa taslağı üzerindeki tartışmalara değindi, taslağa karşı çıkan ana muhalefet CHP'ye yüklendi. Halkın 21 Ekim'de sandığa giderek Anayasa paketiyle ilgili kanaat ve görüşünü ortaya koyacağını dile getiren Canikli, "21 Ekim'de yapılacak referandumda millet inşallah "Biz bu Anayasa değişiklik paketinde belirtilen hususlara katılıyoruz, bu görüşleri benimsiyoruz, bunun böyle olmasını istiyoruz, o nedenle de evet oyu veriyoruz" diyecektir" dedi.

Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesi konusunda kesinlikle kararlı olduklarını vurgulayan Canikli, bunun kendileri için tarihi bir yükümlülük ve görev olduğunu savundu. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın referandum süreciyle ilgili yaptığı açıklamaları da eleştiren Canikli, "Sayın Baykal yine bildiğiniz ama bizi şaşırtmayan tutum içerisinde. Aslında öbür yaklaşımları bizi şaşırtmıştı. Yani geçici 19. maddeyle alakalı destek verici ifadeleri bize biraz garip gelmişti. Dedik ki; bunlar 22 Temmuz'dan ders aldılar. Onun sonucu olarak böyle bir daha yumuşak bir politika izleyecekler diye düşünmüştük ki, bunun böyle olmadığı anlaşıldı. Baykal açıklamasında, kaos, kriz, kavga, gürültü, belirsizlik gibi ifadelerde bulundu. Tam bir Baykal klasiği. CHP demek kaos demek belirsizlik demek, millet iradesini hiçe saymak demek, uyumsuzluk demek. Beyinlerinin sadece muhalefet etme, eleştirme tarafı çalışıyor. Üretme, iktidar olma tarafı çalışmıyor. Allah korusun, CHP iktidara gelse beter olurlar. Çünkü böyle bir
geçmişleri yok. Artık muhalefet uzmanlık alanları onların. Çünkü eleştiriye alışmış, sürekli kargaşaya, bozmaya alışmış, ona odaklanmış, ona programlanmışlar. Böyle bir beyin iktidara geldiğinde sudan çıkmış balığa döner" şeklinde konuştu.

Baykal'ın, Anayasa değişiklik paketiyle alakalı suni gündemlerle koltuğunu korumaya çalıştığını da iddia eden Canikli, şunları kaydetti: "10 Ekim Çarşamba günü geçici 19. maddenin metinden çıkarılması için TBMM'de oylama yapılacak. CHP dışındaki diğer partiler maddenin çıkarılmasına destek sağlıyor. Yani 367 problemi yok. Cumhurbaşkanı'nın da onayını içeren imzasıyla 21 Ekim'den önce tartışmalara neden olan geçici 19. madde paketten çıkarılmış olacak. Buna rağmen tartışma biter mi dersiniz? CHP'nin başında Baykal olduğu sürece bitmez. Çünkü tartışmadan besleniyor. Hele bu günlerde tartışmaya daha çok ihtiyacı var. Hedefi saptırmak için. Çünkü hedef kendisi. Siyasi bir partinin iç işlerine karışmak istemiyoruz ama hepimizin gözü önünde cereyan eden olaylar var. Adaylar var, saldırılar var, ihraçlar var. Ancak suni gündemler oluşturarak, kendisinin şahsına, genel başkanlığına yönelik olan tehditleri ortadan kaldırmaya çalışıyor. Bunların hiçbirinin ne kendisine, ne bu millete ve ne de ülkeye faydası yok".

iha
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2007 Cumartesi 17:58:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
abdullah GÖL IP: 88.226.159.xxx Tarih : 7.10.2007 12:39:40

AK Parti Grup Başkan Vekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canikli ye kesinlikle katılıyorum.cumbarbaşkanı seçimleri neden halk tarafından seçilmesin ki ben Nurettin beye katılıyorum seçimler halk tarafından seçilsiin.Şunu da söylemeden geçemiyecem Nurettin bey in Giresun açok ama çok faydası var. Giresun için veli nimet