7
Mayıs
2024
Salı
GİRESUN

Aksu Festivali hazırlıkları tamamlandı

33. ULUSLARARASI GİRESUN AKSU FESTİVALİ HAZIRLIKLARI TAMAMLANDI

Bu yıl 19-23 Mayıs tarihleri arasında 33.’sü gerçekleştirilecek olan Uluslararası Giresun Aksu Festivali ile ilgili Giresun Belediye Başkan Yardımcısı ve Festival Düzenleme Komitesi Genel Sekreteri Ömer Cinel, açıklamalarda bulundu.

Uluslararası Giresun Aksu Festivali’nin Türkiye’de en önemli festivallerden birisi olduğunu belirten Cinel, “33.’sü düzenlenecek olan Giresun Aksu Festivali 3 bin yıllık geçmişi olan bir festivaldir. Bu coğrafyada ve Türkiye’de en önemli festivallerden biridir. 19 Mayıs’ta festival ateşinin yakılmasıyla başlayacak olan 33. Uluslararası Giresun Aksu Festivali’ne bu yıl Kosova, Romanya, Karadağ, Yunanistan ve Bulgaristan olmak üzere beş ülkeden konuklarımız olacaktır. Şehrimizin çeşitli yerlerinde düzenlenecek olan konserler ve halk oyunları gösterileriyle renklenecek olan festivalimizin en önemli yanı ise mayıs yedisi gelenekleri 20 Mayıs Perşembe günü Aksu Deresi ile denizin birleştiği alanda gerçekleştirilecektir. Burada denize 7 çift bir tek taş atılması, saç ayaktan geçilmesinin ardından ada etrafında tur atılacaktır” dedi.

Festival Düzenleme Komitesi Genel Sekreteri ve Belediye Başkan Yardımcısı Cinel, bu yıl 33.’sü düzenlenecek olan Uluslararası Giresun Aksu Festivali’ne yaklaşık 200 bin TL’lik bir bütçe ayrıldığını da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Mayıs 2010 Çarşamba 14:38:00
Güncelleme :5 Mayıs 2010 Çarşamba 19:31:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?