3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Aksu Şenlikleri için ilk toplantı

19-23 Mayıs tarihleri arasında kutlanacak Uluslararası Karadeniz Giresun Aksu Festivali için Vali Yardımcısı Sadık İkizek başkanlığında toplantı yapıldı.

Valilikte gerçekleştirilen toplantıda, Giresun'un tanıtımına önemli katkısı olan festivalde yapılması gerekenler üzerinde duruldu. Vali Yardımcısı İkizek, kültürel, sanatsal ve turizm değerlerinin ön plana çıkarıldığı Uluslararası Aksu Festivali'nin bu yıl 31'incisinin kutlanacağını söyleyerek, etkinliğe her kesimin destek vermesini istedi.

Festival Düzenleme Kurulu; Vali Yardımcısı Sadık İkizek, Belediye Başkanı Hurşit Yüksel, İl Emniyet Müdürü Cemal Levent, İl Kültür ve Turizm Müdürü Emin Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cumhur Melikoğlu, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Galip Bakraçoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Soner Mağden, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yamak ve Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Karadere'den oluşturulması kararlaştırıldı. Festival Yürütme Komitesi Başkanlığı'nı da, Belediye Başkanı Yüksel'in yapması kararı alındı.

Bir sonraki toplantıya Giresun'daki tüm sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin davet edilmesi, Giresun Belediyesi ve Giresun Üniversitesi işbirliği ile e-kart tebrik kartı yapılarak, Giresun Üniversitesi'nde okuyan öğrenciler ile iller bazında tanıtım yapılması da kararlaştırıldı.

iha
Yayın Tarihi : 1 Mart 2008 Cumartesi 11:48:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ALİ KARADENİZ IP: 88.235.222.xxx Tarih : 15.03.2008 00:56:27

Merhaba şünü söylemek isterimki memleketimin kültürüne hizmet eden yöresel sanatcı olarak belediyemizin bizleride bu şenliklere davet etmesini arz ederim.diyarbakırlı sanatcı nıhat doğan kadar da türkü söyleriz.ve seda sayan dan daha iyi Giresunumuzu temsil edecek bayan sanatcılarımız var. RAHMETLİ Topal osmsnın torunları söz konusu sanatcı denilen bu şahısların yaşam bicimine ve sanatına kaldıysa vay halimize HALKIMIZI YÖRESİNE KÜLTÜRÜNE GECMİŞİNE DUYARLI OLMASI İSTEĞİYLE SAYGILAR