3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Akten: Gece gündüz çalışıyoruz

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Giresun İl Başkanı Ayhan Akten, AK Parti'nin yaptığı her hizmetin muhalefet partileri tarafından sırf ‘eleştirmek’ adına eleştirildiğini ve bunun Giresun’a zarar verdiğini belirterek "Geçmişte iktidar olan partilerle bizim yaptıklarımız arasında dağlar kadar fark var. Onlar 'yapacağız, edeceğiz' diyordu. Biz 'yaptık' diyoruz” dedi.


AK Parti iktidarında Giresun’a yapılan yatırımları değerlendiren Ayhan Akten, 3 Kasım tarihinde AK Parti iktidarının 6. yılını dolduracağını hatırlattı.

AK Parti iktidarı öncesi Giresun'un köhne bir yapıda olduğunu öne süren Akten, iktidarları döneminde yapılan hizmetlerle Giresun'un gelişimi için önemli mesafe alındığını kaydetti.


AK Parti iktidarı öncesi konuşulan sorunların birçoğunun bugün Giresunlu'nun gündeminden kalktığını dile getiren Akten, "3 Kasım 2002 Genel Seçimleri yapılırken Giresun'un en önemli sorunları olarak Karadeniz Sahil Yolu'nun yapımı, üniversitenin kurulumu, Giresun'un teşvik kanunun uygulanması, köy yollarının yapımı, 1999 yılında meydana gelen afet sonucu hasar gören Giresun Limanı'nın onarımı konuşuluyor. Ancak bugün bu hizmetlet yerine getirilerek, Giresun'un gündemin düşülmüştür. Biz her zaman söylüyoruz. Yapamayacağımız işleri vaat etmeyiz. Allaha şükürler olsun, bugün geldiğimiz noktada bu sözlerimizi yerine getirdik" şeklinde konuştu.


Akten, iktidarları döneminde en büyük önemi Karadeniz Sahil Yolu'nun tamamlanmasına verdiklerini ve yolu da 4 yıl gibi kısa zamanda tamamlayarak hizmete açtıklarını anımsattı.

“GİRESUN TEŞVİKTEN GERİ KALMADI”
Giresun'un geçmiş hükümetler döneminde malesef teşvik kanunları kapsamında yer almadığını, bu nedenle yörede sanayinin istenilen düzeyde gelişemediğini vurgulayan Akten, "AK Parti döneminde Giresun her alanda olduğu gibi teşvikten yararlanmakta da geri kalmamıştır. Özel bir çaba ve verdiğimiz sözün arkasında durarak Giresun'u teşvik kanunu kapsamına aldık. Teşvikle Giresun'da değişim yaşanmaya başladı. Teşvikle birlikte Giresun'a yatırımcılar çekildi. Yeni sanayi yatırımları gerçekleşti. Gelen yatırımcıların sayesinde Giresun'da yeni iş alanları oluşarak, buralarda 3 bin 500 kişi istihdam edildi. Yine Giresun'da sigortalı işçi sayısında büyük artış sağlandı. Teşvik uygulamasıyla birlikte sigortalı işçi sayısında yüzde 100 artış yaşandı" diye konuştu.


Her alanda yapılan hizmetlerde olduğu gibi Teşvik Kanunu'nun da muhalefet partileri tarafından eleştirildiğini söyleyen Akten, muhalefetten eleştiri yerine Giresun'a yatırımcı çekilmesi için destek beklediklerini kaydetti.


Giresun'a gelecek yatırımcıların her türlü kolaylığın sağlanacağını ve kendilerine de destek olacaklarını ifade eden Akten, "Biz yatırımcıların hamalıyız. Kim Giresun'a yatırım yapmak istiyorsa, biz işimizi gücümüzü bırakıp onlara her türlü desteği vereceğiz" dedi.


Akten, AK Parti döneminde Giresun'a devlet yatırımları için gelen ödenek miktarında da yaklaşık yüzde 400 oranında artış yaşandığına dikkat çekerek, "Bizim dönemimizden önce Giresun'a gelen yatırım ödeneği 171 milyon YTL'ydi. 2007 sonu itibariyle bu rakam 651 milyon YTL'ye olarak gerçekleşti. İşte AK Parti'nin, Giresun'a verdiği önem" diyerek partisinin hizmetlerini savundu.


İktidarları döneminde başlatılan KÖYDES Projesi kapsamında Giresun'a 102 milyon YTL ödeneğin geldiğini vurgulayan Akten, KÖYDES'le birlikte Giresun'un köy yolları ve içme suyu sorunlarının çözümünde büyük mesafeler alındığına işaret etti.

“HAVAALANI GİRESUN İÇİN OLMAZSA OLMAZ”
Akten, AK Parti döneminde en büyük hizmetlerinden birisinin de Giresun Üniversitesi'nin kurulması olduğunu belirterek, bu hizmetin yerine getirilmesinden dolayı büyük mutluluk duyduklarını dile getirdi. Giresun Üniversitesi'nin büyüyerek, gelişmesi için de yoğun çaba sarfettiklerini sözlerine ekleyen Akten, tıp fakültesinin de Kale Devlet Hastanesi'nde faaliyete geçmesi için sürdürülen çalışmaların son aşamaya geldiğini kaydetti.


AK Parti iktidarı döneminde Giresun'da eğitim, sağlık, telekom, TEDAŞ ve diğer alanlarda da büyük atılımlar yaşandığını söyleyen Akten," Giresun 2002 yılında hakikaten köhne bir yapıdaydı. Ancak şuan bu köhnelikten eser yok. Bizim dönemimizde yaptığımız hizmetlerle Giresun çok iyi yerlere geldi. Çok çok yol katettik. Ama yapacak çok iş şey var. Giresun'a daha fazla iyi hizmetler yapmak için geceli-gündüzlü çalışıyoruz" dedi.


Akten, AK Parti olarak Giresun'da en büyük öncelik ve hedeflerinin havaalanının yapımı olduğunu kaydederek, havaalanının mutlaka yapılacağı vaadinde bulundu. Havaalanın yapımı için uygun anını beklediklerini ifade eden Akten, şöyle konuştu:
"Ordu ve Giresun arasına planlanan Or-Gi Havaalanı için Ordu ile ortak çalışmalar yürütüyoruz. Havaalanının yapımı en büyük hedefimizdir. Ancak bu konuda biraz acele ediliyor. Bu konuda 'Kriteler tutunca biz bunu yapacağız' demiştik. Burada bilinçli hareket etmek çok önemli. Bilinçli bir şekilde altyapı çalışmalarını yapıp, kriterlerin oluşmasıyla birlikte havaalanının yapımını sağlamalıyız."
Giresun'da AK Parti'nin yaptığı her hizmetin muhalefet partileri tarafından sırf ‘eleştirmek’ adına eleştirildiğini öne süren Akten, bu durumun da Giresun'a zarar verdiğini savunarak "Geçmişte iktidar olan partilerle bizim yaptıklarımız arasında dağlar kadar fark var. Onlar 'yapacağız, edeceğiz' diyordu. Biz 'yaptık' diyoruz. Bu durumda o partileri rahatsız etmektedir. Giresun'da gerginlik yaratmadan siyasi partiler ve sivil toplum örgütleriyle çalışma yoluna gidiyoruz. Yapıcı olmaya çalışıyoruz. Yapıcı olmak da durumundayız. Ama bu havayı germek isteyenler var. Çünkü olumsuz havadan yararlanıp, siyasi yönden yararlanmak isteyenler var. Eleştiriye açığız. Ama eleştiri dozunda olacak. Haddini aşan eleştiriler Giresun'a zarar verir" diye konuştu.

“FINDIK ÜRETİCİSİ ÜRÜNÜNÜ EMANETE VEREREK İHANET ETMEKTEDİR”
AK Parti döneminde fındığı ve fındık üreticilerine de sahip çıkıldığını savunan Akten, 2002 yılında 1,65 YTL olan fındık fiyatlarının 2007 yılında 5 YTL'ye çıkmasının bunun en büyük kanıtının olduğunu belirtti.


Fındık fiyatları ve üreticinin haklarının korunması için kendisinin büyük mücadeleler verdiğini dile getiren Akten, geçen yıl ortaya çıkan fındık politikasının belirlenmesinde kendisinin büyük emeğinin bulunduğunu iddia etti.


Akten, fındık üreticilerinden, kendi ürünlerine sahip çıkmalarını isteyerek "Fındık üreticisi, ürününü emanete vererek ihanet etmektedir" dedi.
Fındık üreticilerinin emanete fındık vermeleri nedeniyle fiyatların yükselmediğine işaret eden Akten, şöyle konuştu:


"Tüccar ve ihracatçı akıllı ve piyasayı görüyor. Elindeki mala bakarak piyasayı yönlendiriyor. Şuanda da üreticinin yaptıkları da ihracatçıın işine yarıyor. Depolar şuan emanet fındıklarla dolu. Bu durumda tüccar ve ihracatçıların işine geliyor. Elinde malı olan tüccar ve ihracatçı piyasada fiyatları düşük tutuyor. TMO'da fındık fiyatı 5 YTL'de olsa şuan, piyasada fiyatları 2,5 YTL'yi geçmeyecekti. Üretici sonra fiyatların düşük olmasından şikayetçi. Üretici kendi malına sahip çıkmalıdır."
Bazı tüccarların üreticilerden aldıkları karnelerle TMO'ya fındık verdiklerini yönünde tespitlerinin olduğunu, bu durumun önlenmesine çalıştıklarını söyleyen Akten, fındık ürecilerden karnelerini bu tür kişilere kimseye vermemelerini istedi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2008 Cuma 10:43:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?