3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Akten istifa etti

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Giresun İl Başkanı Ayhan Akten, "Bugüne kadar gururla ve onurla taşıdığım, severek ve isteyerek yaptığım il başkanlığı görevimden, teşkilatımla ve parti büyüklerimizle yaptığım istişare sonunda, belediye başkanlığı aday adaylığı için müracaat edeceğimden istifa ediyorum" dedi.

Akten, partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında, AK Parti'de 2002-2003 ve 2006-2008 yılları arasında iki dönem il başkanlığı görevinde bulunduğunu söyledi. Görev yaptığı süre içerisinde, aldığı görevin sorumluluğunu bilerek davranmaya çalıştığını ifade eden Akten,

"Teşkilattaki bütün kardeşlerimle istişare ederek karar alıp uyguladık. Giresun ile ilgili bütün çalışmaların takipçisi olduk ve güzel şeyler yaptığımıza inanıyorum. En önemlisi her zaman halkımızın içinde ve yanında olmaya çalıştık. Hiçbir vatandaşımızın arasında ayrım yapmadık, yapmayacağız da. Daima haklı ve mağdurun yanında durmaya çalıştık" dedi.

Mahalli İdareler Seçimi'nde partisinden Giresun Belediye Başkan aday adayı olduğunu açıklayan Akten, "Net bir şekilde ifade edeyim ki görevimi nasıl tertemiz aldıysam tertemiz bırakıyorum. Hesabını veremeyeceğim en ufak bir yanlışım olmamıştır, olmayacakta. Kamu işlerinde en ufak diyaloğum olmadığı gibi, şaibemizde yoktur ve olmayacaktır. Birlik ve beraberlik içinde olacak, insanın yaşamaktan zevk alacağı, kalkınmış, modern, halkın yönetime direkt katılacağı, her yönüyle değişime ihtiyacı olan bir Giresun'a liderlik için, aynı zamanda "Sosyal bir belediyecilik için yola çıkıyoruz. Diğer aday adayı arkadaşlarımla uyum, karşılıklı sevgi ve saygı, demokratik anlayış içinde yarışacağız" diye konuştu.

Akten, kendisiyle birlikte 10 yönetim kurulu üyesinin Mahalli İdareler Seçimi'nde belediye ve il genel meclisi üyeliklerine aday olmak için istifa ettiklerini sözlerine ekledi.

Ayhan Akten'in istifasının ardından AK Parti Giresun İl Başkanlığı görevine Zeki Çakır'ın getirilirken, basın toplantısının ardından Akten görevini Çakır'a teslim etti.

iha
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2008 Pazartesi 22:50:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?