3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Alabalık Kapasite Arttırım Projesi

Giresun'un Dereli ilçesi Ziraat Odası Başkanı Burhan Okusal, uygulamaya koydukları "Alabalık Kapasite Artırım" projesi ile ilçede alabalık üretiminin gelişimine katkı sağlayacaklarını söyledi. 

Okusal, yaptığı açıklamada, ilçenin su kaynaklarının bolluğu nedeniyle alabalık yetiştiriciliği açısından büyük potansiyele sahip olduğunu, ancak bu potansiyelin yeterince kullanılamadığından yakındı. Alabalık üretiminden iyi gelir elde edildiğine dikkat çeken Okusal, yöre çiftçisinin ekonomik gelir düzeyinin artırılması amacıyla ilçede alablık üretimini geliştiricisi çalışmalara hız verdiklerini kaydetti. 

Uygulamaya koydukları "Alabalık Kapasite Artırım" projesi ile ilçede alabalık üretiminin gelişimine katkı sağlayacaklarını aktaran Okusal, "Dereli'de alabalık üretimi geliştirmek amacıyla 'Alabalık Kapasite Artırım' projesi hazırladık. Projemize de AB'den mali destek sağladık. Bir yıl uygulanacak proje ile yöre halkına alabalık yetiştiriciliği hususlarında eğitimler vereceğiz. Projenin tamamlanmasıyla birlikte yörede alabalık üretiminin geliştirilmesine önemli katkı sağlayacağız" dedi. 

Okusal, halen Dereli ilçesinde 40 alabalık çiftliğinin bulunduğunu, bunların üretim kapasitelerinin de 120 ton olduğunu dile getirerek, "Yöre çiftçisi geçimini fındık ve hayvancılıktan sağlamaktadır. Fındık ürünü ve hayvancılıkta yaşanan sorunlar nedeniyle yöre çiftçisi ekonomik açıdan zor dönemler geçirmektedir. Bölge çiftçisinin gelir düzeyinin artırılması amacıyla başlattığımız alabalık projesi burada önemli bir görevi yerine getiriyor. İlçede alabalık üretiminin gelişmesiyle birlikte, yöre çiftçimizin gelir düzeyi de önemli bir oranda aratacaktır. Alabalık üretimi Dereli ilçesinde kısa zamanda önemli bir gelir kapısı olacağına inanıyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2008 Cumartesi 12:13:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?