19
Mayıs
2024
Pazar
GİRESUN

Ali Temür icraatları anlattı

AK Parti Giresun Milletvekili Ali Temür, AK Parti iktidarında Giresun’un önemli hizmetler aldığını belirterek bu hizmetlerin bundan sonra da artarak devam edeceğini söyledi.


AK Parti Giresun Milletvekili Ali Temür, düzenlediği basın toplantısında, Giresun'a bazı yatırımların gelmesi için Ankara'da bir dizi temaslarda bulunduğunu belirtti. Giresun’da alt yapının güçlendirilmesi noktasında önemli atılımlar içerisinde olduklarını dile getiren Temür, “Giresun'un hastanelerinde yatak kapasitesinde azalma olduğu yönünde bazı serzenişler vardı. Biz bununla ilgili çeşitli projelerimizin olduğunu, bu sıkıntıların ortadan kalkacağını, Giresun'un bir sağlık merkezi olacağını ifade etmiştik.

Yaptığımız çalışmalar sonucu Sağlık Bakanlığı’nın da arzu ettiği bir kampus hastane projesini hayata geçiriyoruz. Şu andaki mevcut devlet hastanemizin üst kısmında 20 dönümlük alanımız var. Bu alana 75-80 yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesini yapıyoruz. Orta kısımda mevcut devlet hastanesi, alt kısmında ise Karayolları'nın 36 dönümlük arazisi var. Buranın 16 dönümünü sağlık müdürlüğümüze kazandırdık. Toplam 60 dönümlük bir arazimiz olacak. Burada yine 50 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesini yaptıracağız. Olurunu aldık. Zemin etüdleri yapılıyor. Bu yıl içinde de ihaleleri yapılacak. Giresun bu anlamda en güzel hizmetlere layıktır” dedi.


Giresun halkına daha iyi ve hızlı hizmetlerin de sunulabilmesi için, ildeki kamu kurum ve kuruluşlarının güçlendirilmesine yönelik çalışmaların yapıldığını kaydeden Temür, şunları kaydetti:
“Önemli projelerimizden biri de, işsizlerimize iş imkanı sağlamak için halk eğitim merkezimizin ciddi anlamda meslek kursları var. Fakat halk eğitim merkezimiz 3 katlı ve toplam kullanım alanı 267 metrekaredir. Yeniyol mevkiinde yaklaşık 4 bin metrekare civarında bir halk eğitim merkezinin planlaması yaptık. Şu anda ihale aşamasında bulunuyor.

Giresun'un bir huzurevi ihtiyacımız vardı. Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü tarafından 2009 yılı programına huzurevi yatırımına aldırdık. Önümüzdeki aylarda ihalesi yapılıp, eksik olan huzurevimiz de Giresun'a yapılmış olacaktır. Şu anda yeri tespit edildi. Adalet Bakanımızla görüşmelerimizi yaptık. Giresun'a bağımsız bir adliye sarayı yapmayı düşünüyoruz. Şu anda mevcut olan şehir içindeki cezaevimizi şehir dışına taşıyacağız. Bürokratlarımızla görüştük gerekli çalışmalarımızı yapıyoruz. Cezaevimizi taşıyabileceğimiz müsait bir arazi arıyoruz. Bulduğumuz takdirde çalışmalara başlayıp şehir dışına taşımayı düşünüyoruz. Cezaevinin olduğu bölgeye bağımsız bir adliye sarayı, sosyal tesis ve lojmanlarla çok güzel bir projeyi ilimize kazandırmış olacağız. Giresun'a misafirimiz geldiğinde kamuya ait bir misafirhanemiz, sosyal tesisimiz yok. Yaptığımız çalışmalarla DSİ Şube İl Müdürlüğü'ne, orman işletmeye ait olan 6 dönümlük arazinin tahsisini yaptık. Buraya hem DSİ hizmet binası, konferans, toplantı salonu ve misafirhane olmak üzere bir sosyal donatıyı Giresun'a kazandırmış olacağız. Aksu ve Yalıköy bölgelerine birer balıkçı barınağının yapılması için gerekli çalışmalar yapıldı. Yalıköy bitti, Aksu'nun yapımı devam ediyor. Biz bunu yeterli görmüyoruz. Yaptığımız görüşmelerle hem Yalıköy, hem de Aksu balıkçı barınağının mendireklerinin uzatılması imalatının devam etmesi içil ilgili kurumlarla gerekli görüşmelerimizi yaptık. İnşallah ilave ödeneklerle balıkçı barınaklarımızı en güzel noktaya taşıyacağız.”

İha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 17:32:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?