29
Mayıs
2024
Çarşamba
GİRESUN

Alman Başkan cami açılışına katıldı

ALMAN KADIN BAŞKAN GİRESUN’UN GÖRELE İLÇESİNDE CAMİ AÇILIŞINA KATILDI

Giresun’un Görele İlçe Belediyesi ile kurulan dostluk köprüsü nedeniyle bir haftadır ilçede misafir olan Almanya'nın Woltrop Belediye Başkanı Anne Heck-Guthe, ilçenin Çatakkırı Köyü’nde yaptırılan caminin açılışına katıldı.

Kuzey Almanya Eyaleti'nin Marl şehri Woltrop Belediye Başkanı Anne Heck-Guthe ve beraberindeki Meclis üyeleri Görele belediye başkanı Ertuğrul Melikoğlu’nun davetlisi olarak ilçedeki temaslarını sürdürüyorlar.

Yaklaşık 1200 Türk’ün yaşadığı 30 bin nüfuslu Marl Şehri’nde Mimar Sinan Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Göreleli Ali Osman Topalak’ın, vesile olduğu gezi Görele'de yapılan camii açılışıyla daha da büyük anlam kazandı. Tamamı hayırsever vatandaşlarca karşılanan, 300 metrekarelik alana sahip Çatakkırı Köyü Cami açılışına Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu ve misafiri Almanya’nın Woltrop Belediye Başkanı Anne Heck-Guthe ve beraberinde bulunan belediye meclis üyelerinin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Okunan Kuran-ı Kerim ve duaların ardından konuşmalar yapıldı.

Woltrop Belediye Başkanı Anne Heck-Guthe açılışta yaptığı konuşmada “Öncelikle burada bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Buraya yaklaşık bir hafta önce Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu’nun daveti üzerine geldim. Karadeniz bölgesi dağlık olmasından dolayı çok güzel bir doğa harikası tabiatı var. İnsanları çok sıcak kanlı. Türk ve Alman dostluğu yaklaşık yüz yıldır devam ediyor” şeklinde konuştu.

Ülkesinden getirdiği plaketi Çatakkırı camine verilmesi için İlçe Müftüsü Enver Türkmen’e veren Woltrop Belediye Başkanı Anne Heck-Guthe, verdiği plaketin caminin bir köşesine konulursa sevineceğini ifade etti.

Woltrop Belediye Başkanı Anne Heck-Guthe, Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu, İlçe Müftüsü Enver Türkmen birlikte açılış kurdelesini kestiler.

ALMAN KADIN BAŞKAN GİRESUN’UN GÖRELE İLÇESİNDE CAMİ AÇILIŞINA KATILDI
ALMAN KADIN BAŞKAN GİRESUN’UN GÖRELE İLÇESİNDE CAMİ AÇILIŞINA KATILDI
ALMAN KADIN BAŞKAN GİRESUN’UN GÖRELE İLÇESİNDE CAMİ AÇILIŞINA KATILDI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2009 Pazartesi 11:02:04
Güncelleme :19 Ekim 2009 Pazartesi 11:44:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?