3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Altgeçit, kavşağın ortasında kaldı

Giresun'un Bulancak ilçesinde Karadeniz Sahil Yolu inşaatı kapsamında, yayaların ilçe merkezinden iskeleye gidebilmeleri için yapılan alt geçit, daha sonra bağlantı yollarının oluşturulmasıyla kavşağın ortasında kaldı.

Bulancak Belediye Başkanı Kadir Aydın, yaptığı açıklamada, Karadeniz Sahil Yolu Bulancak ilçe geçişinin yaklaşık 3 yıl önce ulaşıma açıldığını ve ilçe merkezine giriş yolunun proje doğrultusunda, doğu ve batı yönlerinden verildiğini belirtti. Sahil yolunun yapılmasıyla, ilçe merkezinden iskele mevkisine gidecek yayalar için alt geçit yapıldığını ifade eden Aydın, “Bundan bir süre sonra esnafın, ilçe merkezine ana girişinin iskele mevkisinden verilmesi isteği üzerine buraya kavşak yapıldı. Alt geçidin olduğu yere kavşak yapılınca ortaya olumsuz bir durum çıktı” dedi.

Aydın, vatandaşların kavşağın ortasında kalan alt geçidi kullanabilmeleri için gerekli çalışmaları yaptıklarını belirterek, şunları anlattı:

“Kavşaktaki alt geçidin iki ayrı şekilde, Ordu ve Giresun yönündeki servis yolu girişine kadar uzatılması için Karayolları Bölge Müdürlüğüne müracaatta bulunduk. Ancak kot düşüklüğü nedeniyle bizlere mümkün olamayacağı bildirildi. Burada kazaların önlenmesi için gerek servis yolu, gerekse de sahil yolu yönüne trafik lambaları konuldu. Ayrıca burada trafik güvenliğinin sağlanması için yaya geçişi çizgisi çizerek üzerimize düşen görevi yerine getirmeye çalışacağız.”

“ALT GEÇİT BU DURUMDA HİZMET VERECEK”

Vatandaşların kavşak ortasından girişi olan alt geçidi haklı olarak garipsediğini ifade eden Aydın, “Deniz seviyesi ve ilçe merkezinin rakımı ortada. Alt geçidin girişinin ilçe merkezine ulaşması teknik olarak mümkün değil. Yayaların alt geçit girişine ulaşması için gerekenleri yapıyoruz. Alt geçidin kapatılması söz konusu değil. Alt geçit bu durumda hizmet verecek” dedi.

Vatandaşlar ise Karadeniz Sahil Yolu yapıldıktan sonra ilçe merkezinden iskeleye gitmek için alt geçidi kullanmak zorunda olduklarını belirterek, “Ancak alt geçidin girişi, kavşağın ortasında. Alt geçidin girişine ulaşmak isteyen yayalar için bir yol yapılmamış. Alt geçide ulaşmak için araç trafiğinin içinden geçmek Zorunda kalıyoruz. Bunun düzeltilmesi lazım” diye konuştular.


AA
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2007 Salı 12:04:55
Güncelleme :14 Şubat 2007 Çarşamba 09:54:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?