3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Alucralılar'dan örnek dayanışma

Ordu'da yaşayan Alucralılar düzenlenen yemekli gecede bir araya geldi. Siyaset dünyasının ağır toplarının da katıldığı gece müthiş bir dayanışmaya sahne oldu.

TESK Grand Otel'de gerçekleştirilen Ordu Alucralılar Derneği'nin organize ettiği geceye protokol ve siyaset dünyasından geniş bir katılım oldu.

Geceye AK Parti Grup Başkan Vekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canik, AK Parti Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa, AK Parti Ordu İl Başkanı Fatih Han Ünal, aslen Alucralı olan Gürgentepe Kaymakamı Zafer Engin, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ömer Aydın, daire müdürleri, iş adamları ve kalabalık bir dernek üyesi topluluk katıldı. Gecede bir konuşma yapan Ordu Alucralılar Derneği Başkanı Abdullah Ergün, bir asra yakın yaşadıkları Ordu'da her zaman örnek gösterilen bir kesim olduklarını söyledi.

Ergün, "Biz bu topraklara sevgiden başka bir şey ekmedik, sevgiden başka bir şeyde görmedik" dedi. Gecede aslen Alucralı olan iş adamları ve dernek üyeleri imrendirecek bir dayanışma örneği sergiledi. 10 bin YTL'si peşin ödenen ve 135 bin YTL'ye alınan yeni dernek binası için bir saatte 70 bin YTL toplandı. Bazı iş adamları geri kalan paranın tamamlanması yönünde taahhütler verdi.

Yardım dayanışmasına AK Parti Ordu İl Başkanı Fatih Han Ünal 4 bin YTL, AK Parti Grup Başkan Vekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canik bin dolar, AK Parti Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa bin YTL, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ömer Aydın 500 YTL ile katıldı. Alucralı olan Ömer Karaçuha adlı bir ayakkabı boyacısının 500 YTL ile dayanışmaya katılması yemeğe katılanların takdiriyle karşılandı. Gecede en fazla bağışı 200 bin YTL olan dernek binasını 135 bin YTL'ye satan ve 65 bin YTL'sini bağışlayan Hasan-Mustafa Topaloğlu kardeşler ile 5'er bin YTL ile katılan Ali Zavalsız ve Hayrettin Demiröz yaptılar.

Gecede birer konuşma yapan AK Parti Grup Başkan Vekili ve Giresun Milletvekili Nurettin Canik, AK Parti Ordu Milletvekili Eyüp Fatsa ve AK Parti Ordu İl Başkanı Fatih Han Ünal, her zaman birlik ve beraberlik içinde olmak gerektiğini belirterek, dayanışmanın önemini vurguladılar.

iha
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2008 Pazartesi 12:23:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?