8
Mayıs
2024
Çarşamba
GİRESUN

Ana ishale hattı yenileniyor

GİRESUN BELEDİYESİ İÇME SUYU ANA İSHALE HATTINI YENİLİYOR

Giresun Belediyesi içme suyu ana ishale hattı yenileme çalışmalarını sürdürüyor. Yaklaşık 750 bin TL’ye mal olacak çalışma hakkında bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Kazım Elmalı, çalışmanın yaklaşık 40 gün içerisinde bitirileceğini söyledi.

Giresun’un Baltama Havzası’ndan gelen yaklaşık 3 bin 500 metrelik ana isale hattının yenilendiğini kaydeden Elmalı, “Baltama Havzası’ndan aspesli borularla gelen su hattımızı yeniliyoruz.Yenileme nedenimiz ise aspesli boruların sağlıklı olmaması, boru hattının niyazını doldurarak su kaçağı yapması ve sık sık arızaların meydana gelmesinden kaynaklanmaktadır. Bunun sonucu olarakta Giresun’un batı tarafında bulunan bir çok mahallemiz susuz kaldığı gibi sağlıksız su kullanmak durumunda kalıyordu. Yaklaşık 750 bin TL’ye mal olacak olan 3 bin 500 metrelik yeni boru hattı döşemekteyiz. Yaptığımız çalışma 30-40 gün içerisinde tamamlanarak hizmete sunulacaktır” dedi.

Başkan Yardımcısı Elmalı, yapılan çalışmanın ardından ana ishale içme suyu hattının döşendiği yol güzergahında da üst yapı çalışmalarının yapılacağını kaydetti.

GİRESUN BELEDİYESİ İÇME SUYU ANA İSHALE HATTINI YENİLİYOR
GİRESUN BELEDİYESİ İÇME SUYU ANA İSHALE HATTINI YENİLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2010 Perşembe 17:54:02
Güncelleme :1 Nisan 2010 Perşembe 18:05:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?