3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Ana-Kız Okuldayız kampanyası

Giresun Valisi Mustafa Taşkesen'in eşi Betil Taşkesen, ulusun gerçek anası olmak isteyen kadınların erkeklerden daha aydın ve erdemli olmak zorunda olduğunu söyledi.


Giresun Mustafa Kemal İlköğretim Okulu'nda gerçekleştirilen ‘Ana-Kız Okuldayız’ kampanyasının açılış töreninde konuşan Betil Taşkesen kampanyanın zorunlu eğitim yaşını geçirmiş, genç kız ve kadınlar başta olmak üzere bütün toplumun yararlanmasına imkan sağlanacağını kaydetti.


Aynı zamanda Ana-Kız Okuldayız kampanyasının koordinatörü de olan Betil Taşkesen, eğitime kadın-erkek herkesin ihtiyaç duyduğunu belirterek şöyle konuştu:
“Kadınlarımız, eğer ulusun gerçek anası olmak istiyorsa erkeklerimizden daha aydın ve erdemli olmak zorundalar. Bizler, eğitim ordusunun fertleri olarak ilimizde, yurdumuzda okuma yazma bilmeyen kadın kalmayana kadar çalışmaya kararlıyız. Çalışmalar sırasında daha çok insanımıza ulaşabilmek için herkesten yardım aldığımızda amacımıza daha rahat ulaşabileceğimizi biliyoruz. Karanlıkta kalan insanlarımıza yardım etmek için medyanın ve Giresun halkını yanımızda olacağına da inanıyoruz.”


Giresun Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Ali Resuloğlu ise hedeflerinin, Giresun'da okuma yazma bilmeyenlerin sayısını sıfıra indirmek olduğunu vurguladı.
‘Ana-Kız Okuldayız’ kampanyası çerçevesinde uygun olan her yerde kursiyer sayısına bakılmaksızın kurslar açıldığını ifade eden Resuloğlu, “Kampanyanın başladığı tarihten bu yana 4 okulda 37 kursiyerin katılımıyla birinci kademe, bir okulda da 16 kursiyerin katılımıyla ikinci kademe okuma kursu açılmıştır. Yine bu kapsamda Giresun Cezaevi Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak açılacak olan birinci ve ikinci kademe kursları 20 Ekim tarihinde başlayacaktır” diye konuştu.
Törende okuma yazma kurslarına başlayacaklara kitap ve defterleri dağıtılırken Güllü Türker bütün kursiyerler adına Betil Taşkesen'e çiçek verdi

İha
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 18:43:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?