3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Anaokulu ve kreş seçerken dikkat

Okul öncesi eğitim hizmeti veren anaokulu ve kreş seçimi konusunda anne-babaların bir takım kurallara dikkat etmesi gerektiği belirtilerek kreş ve anaokulunun fiziki yapısı kadar eğitim kadrosu ve sosyal yapısının da titizlikle incelenmesi gerektiği kaydedildi.


Giresun Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, anne ve babaların kreş ve anaokulu inceleme gezilerini çocukları olmadan yapmaları ve çocukların ihtiyaçlarını dikkate alarak belirlemesi gerektiği kaydedildi. Kurumda çocuk sayısı ile kullanılan alan arasındaki orantıya dikkat edilmesi gerektiği vurgulanarak oyun parkı ve bahçesinin de çocuk sayısı ile orantılı olması gerektiği belirtildi.


Kreş ve anaokullarının seçilmesi sürecinde güvenlik tedbirlerinin de dikkate alınması gerektiğinin vurgulandığı açıklamada anne-babalara şu uyarılarda bulunuldu:


“Kreş ve anaokullarının bulunduğu binanın giriş ve çıkışları, trafik yönünden güvenli olmalı ve ev ile kurum arası çocuğu yormayacak uzaklıkta olmalıdır. Şık mobilyalar, gösterişli oyuncaklar yerine çocuğun yaşına uygun oyuncak, eğitim araç ve gereçleri bulunmalıdır. Kurumun hijyeni ve düzeni yeterli olmalıdır. Oyun odaları ve diğer mekanlarda gün ışığının yeterli olduğuna ve havalandırılmış olduğuna dikkat edilmelidir. Kurumun sağlıklı bir beslenme programı olmalı ve yemek listeleri velilerle paylaşılmalıdır. Kurumun her katında bir ilkyardım dolabı ve malzemeleri ve ilkyardım eğitimi almış bir personeli bulunmalıdır. Kurumun atmosferi resmi, gergin ve soğuk olmamalı, hoş ve eğlenceli olmalıdır.”


Kurumlarda çalışan öğretmen, grup sorumlusu ve müdürün mesleğini ve çocukları seven, iyi yetişmiş ruh sağlığı yerinde, kendine güveni olan ve mutlu eğitimcilerden oluşmasına dikkat edilmesi gerektiğinin hatırlatıldığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:


“Kurumda uygulanan eğitim programları velilerle paylaşılmalı ve katılımlarına izin verilmelidir. Ailelere çeşitli konularda eğitim programları düzenlenmelidir. Çocuğun kuruma ilk başladığı günlerde çocuğunuzla kalmanıza ve haber vermeden ziyaret etmenize izin verilmelidir. Kurum içinde ve dışında çocuğun emeğine ait çalışmalar sergilenmelidir. Kurumların çocukların kişisel özelliklerini destekleyici çalışmaları ve çocukları toplumsal yaşantının içine alan düzenli eğitim gezi ve aktiviteleri olmalıdır. Çocukların doğada eğitim almaları ve doğaya çıkmalarına önem verilmelidir. Okul öncesi dönemde çocuğun yabancı dil ve bilgisayar öğrenmesinden çok, çocuğun temel davranış, tuvalet,temizlik uyku ve beslenme alışkanlığı ve kişilik gelişimine yönelik becerileri kazanmasına önem verilmelidir.”

iha
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2008 Cumartesi 12:33:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?