3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Anavatan'dan DP'ye destek yok

Anavatan Partisi Merkez Karar Yürütme Kurulu üyesi Muammer Usta, Giresun'da teşkilatların 22 Temmuz tarihinde yapılacak seçimde Demokrat Parti'ye (DP) destek vermeme kararı aldıklarını söyledi.

Usta, partisinin Giresun il binasında düzenlediği basın toplantısında, Anavatanlılar olarak DP ile birleşme sürecinde ellerinden gelen gayret ve çabayı gösterdiklerini öne sürdü. Kendilerinin gösterdiği gayret ve çabayı DPliler'de göremediklerini savunan Usta, bu nedenle birleşmenin gerçekleşemediğini söyledi.

Partilerinin seçime girmemesi nedeniyle son günlerde kamuoyunda Anavatan Partisi olarak DP'ye destek sağlayacakları yönünde söylemlerin dolaştığını anlatan Usta, "Biz sorumlu siyaset adına sabırla bekledik ve üzerimize düşeni yaptık. Mehmet Ağar ve onun temsil ettiği DP'ye bu seçimlerde Anavatan Giresun teşkilatları olarak destek vermeyeceğiz" dedi.

Usta, Anavatan teşkilatları tarafından DP'yi desteklememeye yönelik alınan kararı deklarasyon olarak kamuoyuna bildirdiklerini ifade ederek "Anavatan hiçbir partinin payandası olmadı, olamayacaktır" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2007 Salı 16:56:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?