3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Anne köpeğe acımadılar!

Giresun Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Ayten Karaşin, Bulancak İlçe Belediyesi tarafından ilçede sokak köpeklerinin itlaf edildiğini öne sürdü.
 
Karaşin, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bulancak Belediyesi tarafından dün gece sokak köpeklerinin zehirlenerek itlaf edildiği yönünde kendilerine şikayetlerin geldiğini söyledi. 

Yaptıkları araştırmalar sonucu dün gece zehirlenerek itlaf edilmiş köpek ölülerinin olduğunu belirlediklerini söyleyen Karaşin," 5199 sayılı Hayvan Hakları Kanunu gereğince sokak köpeklerinin zehirlenmemesi, barınaklara alınıp kısırlaştırıldıktan sonra insanların arasına salınması gerekiyor. 

Ancak Bulancak Belediyesi işin kolayına kaçıp bu hayvanları zehirleyerek itlaf etmektedir. Dün gece de köpek itlafları yaşandığını belirledik" şeklinde iddialarda bulundu.
 
Belediyenin köpek itlaflarını gerçekleştirmekten vazgeçmesini isteyen Karaşin, "Bu hayvanların da yaşama hakları var" diye konuştu. Karaşin, zehirlenerek itlaf edilen bir köpeğin yeni doğmuş 9 yavrusunu Giresun Belediyesi tarafından yaptırılan Hayvan Barınağı'nda koruma altına aldıklarını söyledi. 

Bulancak Belediye Başkanı Kadir Aydın ise yaptığı açıklamada, iddia edildiği gibi köpek itlafı yapmadıklarını belirtti. Aydın, Bulancak'ta hayvan barınağının bulunmadığını, bu nedenle sokak köpeklerinin yakalanarak kırsal bölgelere götürüldükten sonra salı verildiklerini kaydetti.

İha
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2007 Perşembe 21:52:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?