8
Mayıs
2024
Çarşamba
GİRESUN

Anneden kızına ikinci hayat

ANNE YÜREĞİ

Giresun’un Görele ilçesi İnanca köyünde yaklaşık 9 yıldır böbrek bekleyen Azime Şengün’e annesi bir böbreğini vererek hayata bağladı.

Bundan tam 36 yıl önce dünyaya getirdiği kızının 8 yıl önce böbrek hastası olduğunu öğrenen anne Gülseren Şengün, imkansızlıklara rağmen çalmadık kapı bırakmadı.

 Sonunda kızına ikinci kez hayat vermek için kendi böbreğinin uyabileceğini öğrenince zaman kaybetmeden böbrek naklini yaptırdı. Anne Gülseren Şengün, “Kızım gözlerimin önünde eriyip gitmekteydi. Onu her gördüğümde yüreğimden bir parça kopuyordu. Önce organ bankasından bir umut bekledik.Daha sonrada yapılan muayenelerle benim böbreğimin uyum sağlayacağını öğrenince dünyalar benim oldu.Hiç zaman kaybetmeden doktorlarla konuşarak böbreğimin birisini kızıma verdim” dedi.

İstanbul’da özel bir hastanede başarılı bir böbrek nakli operasyonundan sonra gözlerini ikinci kez dünyaya açan Azime Şengün (36) mutluluğunu şöyle ifade etti:

“2000 yılında karnımın ağrısından dolayı hastaneye gittiğimde öğrendim ki iki böbreğimde iflas etmiş. Ogün bu gündür haftada üç gün diyalize giriyordum. Bunu yaşamayanlar bilemez. Sanki yaşamıyor çile çekiyordum. Bana uygun böbrek bulmalarının yıllar süreceğini belki de bulunamayacağını bulunsa da uymayabileceğini söylediler. Umudumu kesmiştim. Böyle yaşamaya alışmıştım ki annemin böbreğinin bana uyduğunu söylediler. Annemde beni ikinci kez hayata bağladı.”

ANNE YÜREĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2010 Pazartesi 13:53:00
Güncelleme :22 Şubat 2010 Pazartesi 14:18:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?