7
Mayıs
2024
Salı
GİRESUN

Ara Güler'in ismi sokağa verildi

ARA GÜLER'İN İSMİ MEMLEKETİ GİRESUN'DA SOKAĞA VERİLDİ

Dünyaca ünlü fotoğraf sanatçısı Ara Güler, memleketi Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinde kendi adının verildiği sokağın açılışına katıldı.

Şebinkarahisar Halk Eğitim Merkezi'nde Ara Güler'in fotoğraflarından oluşan slayt gösteri ile başlayan program Ara Güler Sokağı'nda devam etti.

Giresun Vali Yardımcısı Osman Demir, Kaymakam Ünal Koç, daire amirleri ve vatandaşların katıldığı açılış programında Belediye Başkanı Şahin Yılancı bir konuşma yaptı. Dünyaca ünlü hemşehrilerini ilçelerinde görmekten büyük onur duyduklarını ifade eden Yılancı, şöyle konuştu:

"Şebinkarahisar tarihi boyunca bilim adamı,  sanatçı gibi bir çok değerli kişiler yetiştirmiş topraklardır.İlçemizin önemli şahsiyetleriyle her zaman gurur duyuyoruz.Belediye meclisimizde devlet hastanemizin ve sosyal tesilerimizin bulunduğu caddeye değerli fotoğraf sanatçımız Ara Güler'in Halk Eğitim Merkezi ve Kaymakamlık lojmanının bulunduğu caddeye ise İdil Biret'in isminin verilmesi kararını aldık. Açılışını yapacağımız bu caddeye dünyaca ünlü fotoğraf sanatçımızın ismini vererek ölümsüzleştirdik."

Kaymakam Ünal Koç da, Şebinkarahisar Belediyesi'nin bu tavrıyla sanatçıya verdikleri değeri gösterdiklerini söyledi. Kaymakam Ünal Koç, konuşmasında Ara Güler'in memleketi Şebinkarahisar'da bir de fotoğraf sergisi açması temennisinde bulundu.

Adının verildiği sokağın açılış konuşmasını yapmak için kürsüye davet edilen Ara Güler ise "Ben fotoğraf sanatçısıyım. Kürsüde ne söyleyebilirim ki ancak fotoğraf çekerim" diyerek boynunda asılan fotoğraf makinesiyle törene katılanların fotoğrafını çekti. Ardından Vali Yardımcısı Osman Demir, Kaymakam Ünal Koç, Belediye Başkanı Şahin Yılancı ve Fotoğraf Sanatçısı Ara Güler, sokağın tabelasının açılışını gerçekleştirdi. Adının verildiği sokakta bir süre yürüyüş yapan Ara Güler buradan Yaycı köyüne gitti.

Köyünde davul zurna ile karşılanan Ara Güler, köy çeşmesinden su içip köy konağında yöresel ikramlardan yedi. Ara Güler daha sonra hemşehrisi olan Aziz Nesin'in Ocaktaşı köyünü de ziyaret etti.

ARA GÜLER'İN İSMİ MEMLEKETİ GİRESUN'DA SOKAĞA VERİLDİ
İHA
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2010 Salı 15:50:03
Güncelleme :30 Kasım 2010 Salı 19:00:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?