2
Mayıs
2024
Perşembe
GİRESUN

Arıcılardan hükümete sitem: Bizi destekleyin

Giresun Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Kulibay Elevli, Türk arı yetiştiricilerinin dünya piyasasında rekabet edebilmesi için hükümet tarafından desteklemesi gerektiğini söyledi.

Elevli, Tarım İl Müdürlüğü’nde arıcılara yönelik düzenlenen bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye’de son yıllarda arıcılığın hızla artış gösterdiğini, yüz binlerce ailenin geçim kapısını oluşturduğunu belirtti. 2005 yılından itibaren ülkeler arasında gümrük duvarlarının kalkacağını hatırlatan Elevli, uygulama ile birlikte ülkeler arasında serbest rekabet döneminin başlayacağının altını çizdi.

Türk arı yetiştiricilerinin dünya piyasasında rekabet edebilmesi için devlet tarafından desteklemeye tabi tutulması gerektiğini vurgulayan Elevli, "Bugün bir çok ülke arı yetiştiricilerine destekleme sağlamadığından dolayı dünya piyasasında ürünlerini çok düşük fiyatlardan satmaktalar. Türkiye’de de yeterince devlet desteği yapılamadığından bal üretimi yüksek maliyetlerde gerçekleşmektedir. Bu şartlarda dünya piyasasında rekabet edebilmemiz mümkün değildir. Arı yetiştiricilerine mutlaka devlet tarafından destekleme yapılması gerekmektedir" dedi.

Elevli, son dönemlerde dünyada yasaklanan İran ve Çin ballarının Türkiye’ye giriş yaptığına dikkat çekerek, bu durumun yerli arıcıyı olumsuz yönde etkilediğini de sözlerine ekledi.

Giresun-İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2004 Çarşamba 15:25:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?