3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Avlanma yasağı 15 Nisan'da başlıyor

Giresun Tarım İl Müdürlüğü, balıkçıları, 15 Nisan'da başlayacak, "Genel Avlanma Yasağı"nda uymaları gereken kurallar konusunda uyardı.

Su ürünleri kaynaklarından ekonomik olarak yararlanmak, üretimi artırmak ve stokların korunması amacıyla 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu'na göre, 15 Nisan-31 Ağustos tarihleri arasında, "Genel Avlanma Yasağı" uygulanacağı belirtildi.

Balıkçıların su ürünlerini avlama ve pazarlama sırasında mağdur olmamaları için, ilgili yasa ve yönetmeliklere titizlikle uymaları gerektiğinin belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Söz konusu dönemde gırgır ağları ile avcılık ve algarla ile deniz salyangozu avcılığı yasaklanmıştır. Ordu'nun Ünye İlçesi Taşkana Burnu'ndan Gürcistan sınırına kadar olan karasularımızda trol ile avlanma yasağı bulunmaktadır. Kalkan balığının avcılığı, satışı ve nakli yasaklanmıştır. Balıkhanelerde bulunan kalkan balıkları yasağın başlamasından itibaren 7 gün içinde pazarlanması gerekmektedir. Akarsuların denize karıştıkları yerler merkez olmak üzere, denize 500 metre yarıçaplı sahalarda her türlü su ürünleri avcılığı ile zıpkınla ticari amaçlı su ürünleri avcılığına yasak getirilmiştir. Balıkçılarımız buna dikkatle önem vermelidir."
A.A.
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2007 Perşembe 13:52:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?