29
Mayıs
2024
Çarşamba
GİRESUN

Avusturyalı çiftçiler Giresun'da

Giresun Ziraat Odası'nın (GZO) davetlisi olarak Giresun'a gelen bir grup Avusturyalı çiftçi Fındık Araştırma Enstitüsü'nü gezdi.


GZO Başkanı Özer Akbaşlı, yaptığı açıklamada, oda olarak son aylarda Giresun'da ikinci Avusturyalı çiftçi grubunu ağırladıklarını söyledi. Avusturyalı çiftçilerle, aralarındaki işbirliğinin geliştirilmesi noktasında bu tür ziyaretlerin öneminin büyük olduğunu vurgulayan Akbaşlı, "Bugün Giresun'da bu yıl içerisinde ikinci kez Avusturya'dan çiftçiler misafirler ediyoruz. Yaklaşık 30 kişilik bir grup bugün kentimizde. Tarım ürünlerimizi tanıtırken, iki ülke çiftçilerinin işbirliğinin geliştirilmesine de önemli katkı sağlıyoruz" dedi.
Aşağı Avusturya Eyaleti Ziraat Odaları Birliği Başkanı Hermann Schultes ise, Giresun'da olmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Ülkelerinde üretimi yapılan çikolata sanayisinde kullanılan fındıkların yetiştirildiği alanları gördüklerini ve bundan memnun olduklarını kaydederek, "Burada gözlemlediğimiz kadar çok kaliteli fındıklar üretiliyor. Bundan da büyük mutluluk duymaktayız" dedi.
Schultes, Giresunlu çiftçilerle işbirliğini geliştirmek istediklerini sözlerine ekledi.
Avusturyalı çiftçiler, enstitüde bulunan fındık behçeleri ile isabella üzüm bağları gezerek, yetkililerden bilgiler aldılar.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2009 Pazar 12:54:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?