20
Mayıs
2024
Pazertesi
GİRESUN

Avusturyalı çiftçiler Giresun'da

Giresun Ziraat Odası'nın (GZO) davetlisi olarak Giresun'a gelen bir grup Avusturyalı çiftçi, Fındık Araştırma Enstitüsü'nü gezdi.

GZO Başkanı Özer Akbaşlı, yaptığı açıklamada, oda olarak son aylarda Giresun'da ikinci Avusturyalı çiftçi grubunu ağırladıklarını söyledi.

Avusturyalı çiftçilerle, aralarındaki iş birliğinin geliştirilmesi için bu tür ziyaretlerin öneminin büyük olduğunu vurgulayan Akbaşlı, "Bugün Giresun'da bu yıl ikinci kez Avusturya'dan çiftçileri misafir ediyoruz. Yaklaşık 30 kişilik bir grup bugün kentimizde bulunuyor. Tarım ürünlerimizi tanıtırken, 2 ülke çiftçilerinin iş birliğinin geliştirilmesine de önemli katkı sağlıyoruz" dedi.

Aşağı Avusturya Eyaleti Ziraat Odaları Birliği Başkanı Hermann Schultes ise Giresun'da olmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi. Ülkelerindeki çikolata sanayisinde kullanılan fındıkların yetiştirildiği alanları gördüklerini ve bundan memnun olduklarını kaydederek, "Burda çok kaliteli fındıklar üretiliyor. Bundan da büyük mutluluk duymaktayız" dedi. Schultes, Giresunlu çiftçilerle iş birliğini geliştirmek istediklerini sözlerine ekledi.

Avusturyalı çiftçiler, enstitüde bulunan fındık behçeleri ile isabella üzüm bağlarını gezerek, yetkililerden bilgiler aldılar.
 

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2009 Cumartesi 17:38:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?