2
Mayıs
2024
Perşembe
GİRESUN

Baba ve oğulları AB'yi protesto etti

Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) Giresun Şubesi tarafından, ABD’nin Irak’ta sürdürdüğü operasyonları protesto amacıyla düzenlenen eyleme sadece şube başkanı Abdurrahman Akyol, oğulları Muhammet (15) ve Abdurrahman (5) ile bir sendika üyesi katıldı.

Giresun Belediye Meydanı’nda gerçekleştirilen eylemde, iki oğlu ve Sendika üyesi Fethi Karahüseyin’le basın açıklamasını okuyan Diyanet-Sen Giresun Şube Başkanı Abdurrahman Akyol, ABD askerleri tarafından Irak’ta kural tanımaksızın tarihi ve dini mekan, okul ve hastaneleri basarak masum sivilleri vahşice öldürdüklerini iddia etti. ABD askerlerinin Irak’ı enkaz haline getirdiklerini ifade eden Akyol, "2 bin 500 kiloluk bombalarla havadan, tank ve topçu ateşiyle de karadan dövülen kent sokaklarında evler, araçlar, işyerleri ve camiler beton yığınlarına döndü" dedi.

Akyol, Diyanet Sen Giresun Şubesi olarak ABD tarafından Irak’da sürdürülen katliamları kınadıklarını vurgulayarak, "Gönlümüz ve kalbimiz, başta Irak olmak üzere Filistin ve Afganistan halkları olmak üzere, zulme uğrayan tüm müslümanlarla. Onlara dua etmeliyiz. Bu her müslümanın milli ve islami görevidir" diye konuştu.

Diyanet Sen Giresun Şubesi olarak ABD mallarının alınmaması yönünde çağrı yapan Akyol, "Çünkü her ABD malına ödenecek para, müslümanlara kurşun olarak geri dönecektir" şeklinde konuştu. Eylem, Irak ve bütün müslümanlar için dua okunmasının ardından sona erdi.

Giresun
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2004 Cumartesi 15:29:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fethi IP: 81.214.71.xxx Tarih : 31.05.2005 09:21:39
verilen mesaja bak.katılana değil