3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Bakan Çubukçu'ya 'şiddet' faksı

Giresun Kadın Platformu Bileşenleri tarafından "Kadına Yönelik Şiddete Son" kampanyası çerçevesinde toplanan bin imza, Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'ya fakslandı. 

Gazipaşa PTT Müdürlüğü basın açıklaması yapan Giresun Kadın Platformu Bileşenleri Sözcüsü Sultan Bilgöl, Türkiye'nin, dünyada kadınlara en fazla şiddet uygulayan ülkelerden birisi olduğunu dikkat çekti. Bingöl, kadınlara yönelik şiddetin temelinin altında cinsiyet ayrımcılığının yattığını belirterek, Türkiye'de kadına yönelik şiddetin bireysel değil, toplumsal bir sorun olduğunu aktardı. 

Bingöl, kadınlara yönelik şiddetin önlenmesi için hükümetin bazı tedbir ve önlemler almasını istediklerini kaydederek, "Şiddet mağduru kadınların korunması ve rehabilitasyonları için yeni Belediyeler Kanunu çerçevesinde Kadın Sığınma Evleri açılmalıdır. Devlet kadınlara yönelik her türlü şiddete karşı yasal koruma sağlanmalıdır. Cinsel taciz konusu mesleki eğitimlerin bir parçası olmalı, koruyucu tedbirler alınmalı ve yasal yaptırımların uygulanmasında mağdurun şikayeti yeterli olmalıdır. Yargı mensuplarına, güvenlik güçlerine, sağlık görevlilerine, öğretmenlere, sosyal hizmet uzmanlarına, psikologlara, hukukçulara, kadın ve çocuklara karşı şiddet konusunda zorunlu hizmet içi eğitim verilmelidir. Emniyet birimlerinde 'Kadına yönelik şiddet' birimleri kurulmalıdır. Buralarda tercihen eğitim almış kadın polisler görevlendirilmelidir. Aile mahkemelerinde tercihen kadın hakimler olmalıdır" dedi. 

Basın açıklamasının ardından kampanya çerçevesinde toplanan imzalar Bakan Çubukçu'ya fakslandı.
iha
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2006 Cuma 15:47:25
Güncelleme :1 Aralık 2006 Cuma 16:07:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?