3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Bakan Günay Giresun'da

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Elbette insanlarımızın izine gitme ve tatil yapma hakkı var, ama ben bir ile gelirken izine gidecek üst düzey bir kamu yöneticisinin bir ile gelecek olan bakana bilgi vermesinin doğru bir devlet nezaketi olduğu düşüncesindeyim" dedi.

Bakan Günay, çeşitli incelemelerde bulunmak üzere bugün Giresun'a geldi. Giresun Kalesi'ni gezen Günay, burada kalenin rekreasyon çalışması ve çevre planı hakkında yetkililerden bilgi aldı. Günay, daha sonra tarihi Zeytinlik Mahallesi evlerini ve Giresun Müzesi'ni gezdi.

Müze gezisi sırasında bir gazetecinin, Ordu ziyaretinde vali vekiliyle yaşadığı diyalogla ilgili sorusu üzerine Günay, "İzinde olduğunu öğrendim. İzinde olduğunu bugün resmi bir yazılıyla bildirdiler. Ama nerede olduğunu bilemiyorum. İlgili bakanlığımız herhalde nerede olduğuna ilişkin bana daha sonra bir bilgi verecektir. Elbette insanlarımızın izine gitme ve tatil yapma hakkı var. Ama ben bir ile gelirken, izine gidecek üst düzey bir kamu yöneticisinin bir ile gelecek olan bakana bilgi vermesinin doğru bir devlet nezaketi olduğu düşüncesindeyim. Şimdiye kadar her yerde böyle davranışlarla karşılaştım. İzine gidecek olan arkadaşlarımız arayarak bilgi vermişlerdi. Böyle bir eksiklik oldu ve ben de bunu sorguladım, resmi cevabımızı alacağız'' dedi.

Günay, daha sonra AK Parti Giresun İl Teşkilatı'nı ziyaret etti. Günay, burada yaptığı konuşmada, 2008 yılı sonunda Türkiye'nin 25 milyondan fazla turist ağırlayan bir ülke olarak dünya turizm listesine adını kaydettirmiş olacağını söyledi. Türkiye'nin turizmde ziyaretçi sayısı ve gelir bakımından dünyanın 10 ülkesi arasında yer aldığına dikkat çeken Günay, "Önümüzdeki 5 yılda cumhuriyetin 100. yıldönümünde Türkiye'yi 50 milyon turist ağırlayan ve en az 50 milyar dolar gelir elde eden bir ülke haline getirmeye çalışıyoruz. Bu alanda hükümetimiz çok iyi, geçen hükümet ve bu hükümet döneminde çok iyi bir performans sergilendi. Sayın Başkanımız Erdoğan'a milletimiz adına teşekkür ederim. Sayın Erdoğan iş başına geldiğinde 2003 yılında ülkeye gelen turist sayısı 13 milyon civarındaydı. Bu yıl 26 milyonu yakalıyoruz. Yani ortaya 5 yılda iki katına yakın rakam çıkıyor. Bunun altyapısı yapıldı. Bunun altyapısı, konaklama tesisi yapıldı. Türkiye, mavi bayrak açısından en önde gelen 10 ülke arasında 3. sıradadır. 5-10 yıl önce Türkiye, bu alanlarda iddia sahibi bile değildi. Çok ciddi mesafe almış durumdayız" diye konuştu.

Turizmin büyük ölçüde Güney Anadolu, Batı Anadolu, biraz da Ege Bölgesi ile İstanbul ve çevresinde yoğunlaştığına dikkat çeken Günay, turizmin Türkiye safhına yayılması gerektiğini vurgulayarak, şöyle konuştu: "İstanbul hak ettiği fazla ziyaretçiyi almıyor. Bu konuda İstanbul'u yükseltmeye çalışıyoruz. Bir yandan da turizmi Anadolu'da çeşitlendirerek, turizmi, doğası, tarihine sahip çıkarak, ayrıca istihdam sağlayan turizmin nimetini Anadolu'ya paylaştırmaya çalıyoruz. Türkiye'nin doğasını, tarihini daha geniş bir kucaklama anlayışı içerisinde turizmin sunumuna katmaya çalışıyoruz. Bu yüzden kültür varlıklarımıza kıskançlıkla sahip çıkıyoruz. Camilerimizi, medreselerimizi, hamamlarımızı, kervan saraylarımızı, kiliselerimizi, bu değerleri ayrım gözetmeksizin dünyanın bilgisine sunmaya çalışıyoruz."

Giresun Belediyesi'ni de ziyaret eden Bakan Günay, daha sonra Ordu'ya hareket etti.

iha
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2008 Pazar 19:04:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?