3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Bakan Özak Giresun'da

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Cumhuriyet tarihinin yol yapma rekorunu kırdıklarını, bundan son derece mutlu olduklarını söyledi. 

Bakan Özak, Giresun'un Tirebolu İlçesi'nde devlet hastanesinin ek binasının temel atma ve yapımı tamamlanan okul açılışı törenlerine katıldı. Özak, Tirebolu Devlet Hastanesi'nin ek bina inşaatının temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Cumhuriyet tarihinin yol yapma rekorunu kırdıklarını belirterek, "Çağdaşlık, insana ve insanı insan yapan değerlere saygıdır. Bir insana konforlu, emniyetli, güvenli bir yolda ulaşım sağlıyorsanız bu çağdaşlıktır. Bizde çağdaşlığı yakalamak için mücadele ediyoruz. Cumhuriyet tarihinin yol yapma rekorunu kırdık" dedi. 

Özak, iktidarları döneminde fona devredilen banka olmadığını, bunun yetimin hakkının korunduğu anlamına geldiğini aktararak, "İktidarımızdan önce 46 milyar dolar fona devredilmişti. Bunu geri almaya çalışıyoruz. Alabildiğimiz daha 13 milyar dolar. Bu gerçek vatanseverliktir. Gerçek vatanseverlik ihracatı, kişi başına düşen milli geliri artırmak, esnafa düşük faizli kredi verebilmek, çağdaş okullar yapabilmektir. Gerçek Atatürkçülük de budur" diye konuştu. 

Tirebolu Devlet Hastanesi ek bina inşaatının temelini atan Özak, daha sonra 463 öğrencinin eğitim-öğretim gördüğü 19 derslikli Dumlupınar İlköğretim Okulunun açılışını yaptı. Açılışta, iktidarları döneminde bütçeden en fazla payın Milli Eğitime ayrıldığını belirten Özak, "Gençlerimize çağdaş eğitim olanakları sağlayabilirsek, 21. yüzyıl bizim yüzyılımız olacaktır. Köy ve mezralar dışında internet bağlantısı olmayan okullarımız kalmadı. Her okulumuzda bilgisayar laboratuarı kuruyoruz. Eğitimin önemini kavradık" şeklinde konuştu. 

Tirebolu Devlet Hastanesi ek bine inşaatının temel atma ve Dumlupınar İlköğretim Okulu'nun açılış törenlerine Giresun Valisi Şükrü Kocatepe, AK Parti Giresun milletvekilleri Adem Tatlı, Ali Temür, Hasan Aydın ve AK Parti Trabzon Milletvekili Mustafa Cumhur, Tirebolu Kaymakamı Fahrettin Göncü, bazı ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ile ilçe halkı katıldı.
iha
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2007 Cumartesi 17:51:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?