3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Bakan Şimşek Giresun'da

Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek,"Biz başkalarının yaptığı hataları sürekli düzeltmekle meşgulüz" dedi.

Bakan Şimşek, FİSKOBİRLİK iştiraklerinden EFİT A.Ş.'nin sosyal tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, KEY ödemelerini değerlendirdi. KEY ödemelerinin 2 ay ertelendiğini hatırlatan Şimşek, hak sahiplerinin bilgilerinin ellerine ulaşması durumunda ödemelerin daha erkene alınabileceğini açıkladı.

KEY ödemeleri sürecinde mali kaynak sorununun bulunmadığını vurgulayan Şimşek, ödemelerin mutlaka yapılacağını, bundan kimsenin şüphesinin olmamasını istedi.

AK Parti olarak vatandaşlara olan sorumluluklarını tek tek yerine getirdiklerini vurgulayan Şimşek, "Biz başkalarının yaptığı hataları sürekli düzeltmekle meşgulüz. Sürekli başkaları geçmiş yıllarda bir şeyler yapmış, batırmış şimdi biz onları temizliyoruz. Sosyal güvenlikte böyle, zorunlu tasarrufta böyle, KEY ödemeleri de böyle. Dolayısıyla KEY ödemelerinde zerre kadar şüphe olmasın. Ödemeleri mutlaka yapacağız. Bizim bütün derdimiz hak eden herkesin ödemelerinden yararlandırılmasıdır" dedi.

Şimşek, Kamu İhale Kanunu'nun bazı yönleriyle sorun oluşturduğunu, bunları düzenlemeye yönelik bir iyileştirme çalışmasının gerçekleştirildiğini anımsatarak,"Yoksa yerel basının sesini kesme gibi bir hedefimiz yok. Tam aksine yerel basın bizim dönemimizde gelişmiştir. Gelişmesinde de büyük fayda vardır. Bakın şuan Türkiye'de 1 bin 300 radyo kanalı, 360'ın üzerinde televizyon kanalı ve 2 bin üzerinde süreli yayınlar var. Dünyanın çok az ülkesinde görülen muazzam, dinamik ve güçlü bir medyamız var.

İnşallah bu kadar rekabet içerisinde çok daha verimlilik olur" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2008 Cumartesi 16:56:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?