7
Mayıs
2024
Salı
GİRESUN

Bakan Yazıcı Giresun’da

BAKAN YAZICI GİRESUN’DA

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, Giresun’un Bulancak ilçesinde bir dizi açılışa katıldı.

Kaptan Ahmet Fatoğlu Anadolu Denizcilik Lisesi, Vilayetler Hizmet Birliği Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu, Sentetik Çim Futbol Sahası, Kızıl Mahalle Cami ve Ahmetli Köyü Camileri’nin toplu açılışını gerçekleştiren Bakan Yazıcı, “Yaptığımız açılış törenlerinin ortak özelliği insan odaklı olmasıdır. Günümüzde ve gelecekte en büyük güç ise eğitimdedir. Kim bu alanlarda yatırım yapıyorsa gelecekte süper güç olacaktır. Silahlı güçlerin dahi temelinde eğitim vardır. Toplar, tüfekler, tanklar bile eğitimle, ilimle gerçekleştiriliyor. Bunun bilincinde olan hükümetimizde göreve geldiği günden beri eğitime büyük pay ayırmıştır. Bunun yanı sıra eğitim gönüllüsü hayırsever vatandaşlarımızın da Kaptan Ahmet Fatoğlu Denizcilik Lisesi’nde olduğu gibi eğitime katkı sağlamaları yönünde teşvik edilmiştir. Hükümetimiz döneminde derslik sayısı 150 bine çıkartılmış, 81 ilde üniversiteler kurulmuştur” dedi.

Son yıllarda üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde ve dünyada denizcilik sektörünün önem kazanmaya başladığını kaydeden Bakan Hayati Yazıcı “Bu nedenle denizcilik sektörüne kalifiye eleman kazandıracak Denizcilik Meslek Liseleri’nden mezun olacaklar hemen iş bulma imkanına sahip olabileceklerdir. Türkiye yalnızca eğitimde değil, her alanda değişiyor ve gelişiyor” diye konuştu.

Bakan Yazıcı, yaptığı konuşmanın ardından Vali Mustafa Yaman ve beraberindekilerin katılımıyla kurdelayı kesti. Ardından merhum Kaptan Ahmet Fatoğlu’nun eşi Nuriye Fatoğlu’na okulun yapımına sağladıkları katkıdan dolayı plaket verdi.

Bakan yazıcı Bulancak ilçesindeki açılışın ardından Giresun Aksu mahallesindeki Giresun Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nin açılışını da gerçekleştirdi.

BAKAN YAZICI GİRESUN’DA
BAKAN YAZICI GİRESUN’DA
İHA
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2010 Pazartesi 18:17:05
Güncelleme :16 Ağustos 2010 Pazartesi 18:39:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?