19
Mayıs
2024
Pazar
GİRESUN

Bakanlardan Giresun'a çıkarma

BAKANLAR DEMİR VE YILDIRIM GİRESUN'DA

Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir ile Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, heyelanda 2 kişinin hayatını kaybettiği Yağlıdere ilçesine bağlı Kanlıca köyünde incelemelerde bulundu.

Akşam saatlerinde köye gelen Bakanlar Demir ve Yıldırım, Kanlıca köyü Hanyanı mahallesinde dün toprak altında kalan evlerin olduğu bölgeyi gezdi, Giresun Valisi Mustafa Yaman'dan yaşananlarla ilgili bilgiler aldı. Heyelanda hayatını kaybeden Güler (22) ve Seher Özdemir'in (16) babası Mustafa Özdemir ile görüşen Bakanlar Demir ve Yıldırım, acılı babayı teselli etmeye çalıştılar.

Köydeki incelemelerinin ardından Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada, Karadeniz Bölgesi'nde 2009 yılında aşırı yağışların olduğunu belirtti. Aşırı yağış nedeniyle toprağın doyduğunu, bu nedenle de heyelanların yaşandığını ifade eden Demir, bu nedenle bölgede böyle üzücü bir olay meydana geldiğini kaydetti. Demir, dere yatakları ile heyelanlı arazilere ve riskli bölgelere ev yapmaktan vatandaşların kaçınmalarını isteyerek, "Vatandaşımız tedbirini almalı. Biz de

vatandaşlarımızı ciddi bir şekilde uyarıyoruz. Riskli alanlara ev yapmaktan kaçınmalarını istiyoruz" dedi.

Bir süre vatandaşlarla sohbet eden Bakanlar Demir ile Yıldırım, daha sonra köyden ayrılarak karayolu ile Trabzon'a hareket etti.

BAKANLAR DEMİR VE YILDIRIM GİRESUN'DA
BAKANLAR DEMİR VE YILDIRIM GİRESUN'DA
BAKANLAR DEMİR VE YILDIRIM GİRESUN'DA
İHA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2009 Pazar 18:38:05
Güncelleme :23 Kasım 2009 Pazartesi 08:23:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?