3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Banka şubesi olmayan ilçe

Giresun'un Çamoluk ilçesinde bankacılık işlemleri, Alucra ilçesindeki bir bankadan haftada 2 gün birkaç saatliğine gelen görevliler tarafından gerçekleştiriliyor. 

İlçe merkezinde 4 bin 400 kişi yaşayan, belde ve köylerle birlikte nüfusu 15 bine ulaşan Çamoluk ilçesi Giresun'a 190 kilometre, en yakın il Erzincan'a ise 135 kilometre uzakta bulunuyor. Banka şubesi bulunmayan ilçede, Alucra ilçesindeki bir bankadan haftada iki gün birkaç saatliğine gelen görevliler tarafından maaş ödemeleri, fatura, çek, senet tahsilatı gibi bankacılık işlemleri gerçekleştiriliyor.
Bankacılık işlemlerini Çamoluk Belediyesince kendilerine tahsis edilen yerde, beraberlerinde getirdikleri dizüstü bilgisayarla gerçekleştiren banka görevlileri, ilçedeki bankamatiğe de para koyuyorlar. 

Belediye Başkan Vekili İbrahim Sakızcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çamoluk'un 17 yıl önce ilçe olduğunu belirtti. İstanbul başta olmak üzere büyük kentlere sürekli göç veren Çamoluk'un ilçe merkezinde 4 bin 400 kişinin yaşadığını, belde ve köylerle birlikte nüfusun 15 bine ulaştığını ifade eden Sakızcı, ''Ancak yaz aylarında nüfusumuz 3-4 kat artmaktadır'' dedi. Büyük uğraş vermelerine rağmen bugüne kadar ilçeye banka şubesi açtıramadıklarını dile getiren Sakızcı, ''Halkımız ve esnafımız 17 yıldır bir banka şubesinin özlemini çekmektedir'' diye konuştu. Banka sorununun Alucra ilçesindeki bir banka şubesinden haftada 2 gün ilçeye birkaç saatliğine gelen görevliler tarafından çözülmeye çalışıldığını kaydeden Sakızcı, şunları söyledi: 

''Ancak bu çok yetersiz kalıyor. Belediye olarak bu görevlilerin çalışmasını kolaylaştırmak için belediye hizmet binamızın alt katında onlara yer tahsis ettik. Burada haftanın 2 günü sadece maaş ödemeleri yapılıyor. Buraya yerleştirilen bankamatik ise verimli çalışmıyor. Bu konuda büyük mağduriyet yaşıyoruz. Bu sorunumuzun çözülmesi için her yere başvurduk, yazışmalar yaptık, ancak olumlu bir yanıt alamadık. Bizlere nüfusumuzun az olduğunu gerekçe gösteriyorlar. Halbuki ilçe statüsünde olan bir yerleşim yerinin mutlaka bir banka şubesi olmalıdır.'' 

Bu konuda haklı olarak eleştirildiklerini ifade eden Sakızcı, ''Bu konuda yaşadığımız sorun ve sıkıntılarımız açıkça ortadadır. Diğer ilçelere verilen tüm hizmetler Çamoluk'a da verilmelidir. Bugüne kadar büyük fedakarlık gösteren Çamoluk halkı bunları fazlasıyla hak etmektedir. Çamoluk'un banka şubesi özlemine artık son verilmelidir'' diye konuştu.

AA
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2007 Cumartesi 13:05:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?