3
Mayıs
2024
Cuma
GİRESUN

Başbakan'dan yardım istedi

Giresun'un Güce ilçesine bağlı Tekke köyünde, 1 yaşında sedef hastası olan 11 yaşındaki Mehmet Özdemir, tedavi olmak için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım talebinde bulundu. Vücudunun her yanı yara içinde olan ayakları ve elleri yumru şeklini alan Mehmet Özdemir, arkadaşları gibi okula gidip oynamak istiyor. 

Baba Adem Özdemir (45), 8 çocuğunun en küçüğü olan 11 yaşındaki Mehmet'in doğuştan sedef hastası olduğunu belirtirken, sosyal güvencesi olmadığı için oğlunu tedavi ettiremediğini söyledi. Oğlunun her ay 150-200 milyon lira ilaç masrafı bulunduğunu ifade eden baba Özdemir, BAĞ-KUR'a olan borcu yüzünden oğlunun ilaç parasını da karşılayamadığını belirtti. Oğlu Mehmet'i akrabalarının yardımıyla Bursa'da ve Giresun'da hastaneye götürdüğünü, son olarak Trabzon'daki Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi'ne sevk edildiğini kaydeden baba Özdemir, "Ancak maddi imkansızlıklar yüzünden bu hastaneye götürüp tedavi ettiremedim. Orman İşletmesi'nde mevsimlik işçi olarak çalışıyorum. BAĞ-KUR'a olan borcum yüzünden de oğlumun ilaç masraflarını karşılayamıyorum. Doktorlar iyi bir şekilde tedavisi yapılırsa oğlumun iyileşebileceğini söylüyor, ancak maddi imkanım olmadığı için tedavisini yaptıramıyoruz" dedi. 

Anne Fatma Özdemir ise oğlunun günden güne gözünün önünde eriyip gittiğini belirterek, parasızlık yüzünden oğlunu tedavi ettirememekten yakındı. Hastalığı nedeniyle hiç okula gidemeyen ve arkadaşlarıyla koşup oynayamayan 11 yaşındaki Mehmet Özdemir, "Hastalığım nedeniyle okula gidemiyorum, arkadaşlarımla koşup oynayamıyorum. Sürekli evde oyuncaklarımla oynuyorum. Dışarı çıkıp yürüyemiyorum bile. Yürüdüğüm zaman da hemen yoruluyorum. Yaralarım sürekli kaşınıyor. Başbakanım Recep Tayyip Erdoğan bana yardım etsin. Beni tedavi ettirsin, beni yürütsünler, okutsunlar. Ellerimi açsınlar" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 6 Mart 2007 Salı 13:25:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?